Monthly Archives: martie 2014

O fată de 14 ani s-a îndrăgostit de un băiat de 18 ani

Salut, astăzi când am venit de la muncă și am terminat treaba prin casă am intrat puțin pe facebook să văd și eu ce mai este nou, Printre sutele de postări ce le pune lumea am găsit unul care mi sa părut foarte interesant care este foarte probabil să fie inspirat din realitate. Asemenea cazuri chiar se întâmplă în viața noastră unele fiind cu urmări grave, din cauza unor întâmplări de acest gen unele persoane își pot pierde „pofta de viață” să zicem așa sau vor rămâne cu gândul tot acolo indiferent de ce persoană va mai avea lângă ea.

Aceste versuri nu știu de către cine au fost scrise, dar în cazul în care autorul acestor versuri se va recunoște mi-ar face plăcere sa îl menționez aici ca autor.

O fată de 14 ani s-a îndrăgostit de un băiat de 18 ani. Ea a făcut primul pas și a vorbit cu el spunându-i ce simte. Acesta a zâmbit și a întrebat-o dacă vrea sa iasă împreună, ea a acceptat. Au stat împreuna 10 luni după care băiatul a sunat-o și i-a spus ca vrea sa o vadă pentru că au ceva de vorbit. Fata fiind naiva și super îndrăgostita nu s-a gândit la ceea ce voia iubitul ei să îi spună. Ea s-a pregătit să se vadă cu el și a pornit către locul în care cei doi trebuiau să se întâlnească. După câteva minute apare și băiatul:
– Ia un loc, trebuie să vorbim…
– Spune… despre ce e vorba? Spuse ea zâmbind
– Scuze dar nu cred că o să meargă…
– A mers până acum … de ce să nu meargă în continuare?
– Ești un copil… eu vreau ceva serios… tu ești copilăroasă iți faci planuri… visezi la multe, eu vreau o fata mai mare… care să fie cu capul pe umeri… serioasă… așa ca mine…
– Aha… ai găsit pe altcineva…
– Eu… scuze… nu te supăra… eu am nevoie de mai multe lucruri de la o fată… dacă înțelegi…
Ea avea lacrimi în ochi, tristețea se vedea pe chipul ei de copilă… în capul ei erau numai gânduri despre el… atunci ea iși ridică privirea și spuse:
– Bine… eu plec! Se ridicase de pe scaun și plecase… Cu tristețe în suflet și cu lacrimi în ochi băiatul se uită după ea și șoptise încet : – Adio dragostea mea, te voi iubii mereu… ești fetița mea… Ea privea înapoi și șoptea încet: – Să ai grijă de tine… băiatul meu… te iubesc!

După aproape 2 ani cei doi sau întâlnit întâmplător la o cafenea. El era singur și o privea dar nu îi venea să creadă ce mult sa schimbat fata…
– Buna…
– Buna…
– Ce mult te-ai schimbat… ești mult mai frumoasă, pari mai matură…
– Da… știu…
– Ce mult mi-ai lipsit… eu și fata aceea ne-am despărțit…
– Dacă îmi acordai timp… puteam să fiu prima și ultima fată care te face fericit… dar… m-ai părăsit… Apoi ea plecase și la intrare o aștepta prietenul ei care o luase în brațe, o sărutase pe frunte… s-au luat de mână și au plecat, iar el privea cu regret și șoptise:
” Ce-am făcut .. ?”

Strategia corecta de inscris site-uri in Directoare Web

Strategia perfecta nu stiu daca exista… dar stiu ca strategia corecta de inscris site-uri in Directoare Web se poate mereu imbunatati. Toata lumea ce detine un site doreste sa fie cunoscut nu? Ca doar de aia te zbati sa il faci, sa impartasesti gandurile sau cunostinteletale tale intr-un anumit domeniu cu alte persoane. Sau poate iti place sa scrii si nu vrei sa scrii o carte, un blog poate fi solutia cea mai accessibila.

In tentativa de a face un site cunoscut poti sa cazi foarte usor in capcanele internetului fara sa iti dai seama, ceia ce iti poare aduce rezultate dezastruase. Poti ajunge chiar sa fie aproape imposibil de a mai tine online acel site din cauza ca nu va avea trafic, nu il va vedea nimeni. Am cazut si eu in aceasta capcana si acum doresc sa va atentionez si pe voi sa nu vi se intample la fel, de aceia acum o sa va vorbesc despre strategia corecta de incris site-uri in directoare Web.

Pe net exista foarte multe servicii de inscrieri in directoare. Dar stau si ma intreb oare sunt adevarat eficiente? Sau oare furnizorii acestor servicii chiar inscriu in toate directoarele pe care le promit? Ei bine am facut o analiza a acestor servicii si recomandari si am cautat o metoda pentru inscrierea corecta in directoare Web fara a avea efect negativ asupra site-ului nostru.

Daca doriti sa cumparati un asfel de serviciu trebuie sa deschideti bine ochi la ce cumparati si sa urmariti urmatorul lucru. Primul lucru care conteaza este ca furnizorul sa va prezinte o lista exacta a directoarelor in care se va face inscrierea. Este important ca furnizorul unor astfel de servicii sa ofere o lista clara de directoare functionale. Iar dupa fiecare inscriere sa fiti informat prin e-mail ca inscrierea sa facut si unde. Marea problema este ca multi nu ofera o astfel de lista inaine de a se comanda un pachet. Acestia promit inscrierea in sute de directoare fara ca o lista clara sa fie pusa la dispozitia clientilor. Dar totusi, cam toti dintre cei ce ofera astfel de servicii vor livra un raport la final cu link-uri catre directoarele in care inscrierea a fost efectuata. Realitatea este ca aceste liste de pe site sau din rapoartele finale contin multe directoare offline, nefunctionale, cu erori, unele devenite site-uri cu alte destinatii, altele au diverse reguli care nu au fost citite si respectate intocmai, nefiind tinuta o evidenta constanta si exacta. Iar in final, ajungi sa te intrebi in cate astfel de directoare “rele” sa zicem asa s-a facut inscrierea site-ului tau.

Un alt lucru pe care poti sa il faci este ca tu sa ii ceri frumusel ca lista aia ce iti livreaza ei cu link-urile unde a fost inscris site-ul sa contina link-ul catre site-ul tau nu doar catre prima pagina. In acest mod tu vei putea controla inscrierea si in acelasi timp le vei da de gandit si lor si ai posibilitatea de a cumpara un serviciu care chiar a fost executat cum trebuie. Majoritatea acestor servicii sunt oferite da catre o singura persoana deoarece inscrierea se face automat printrun formular. Astfel acea persoana nu va avea de a face decat sa introduca datele in formular, cateva clik-uri si gata treaba.

Iar un aspect foarte important este si perioada de inscriere. Google si celelalte motoare de cautare nu agreeaza inscrierile agresive si rapide in sute de directoare asa hop hodoronc poc trosc. Inainte de a incepe mergi la magazin si cumpara popcorn si ceva de baut… daca are cumpara si rabdare, pentru ca inscrierea trebuie facuta lent, progresiv, in asa fel incat motoarele de cautare sa receptioneaze un link building natural, constant si nu unul brusc, agresiv, artificial. Acest lucru ajuta site-ul promovat prin inscrieri sa creasca din punct de vedere SEO intr-un mod puternic si solid. Azi il inscri sa zicem ca in unul sau doua directoare web, peste doua sau trei zile inca in unul, dupa o pauza de o saptamana iar mai inscriem in 2 sau 3, si continuind tot asa dar fara a exagera.

Printre aceste servicii se mai gasesc si o gramada de directoare clonate, ce vreau sa zic este ca de fapt un singur director este multiplicat si pus pe sute de domenii si alte sute de subdomenii. Acestea creeaza iluzia a sute de directoare diferite dar in realitate este vorba de acelasi director clonat, cu acelasi continut si design, dar posibil in culori diferite, cu denumiri si adrese web diferite. Chestia este ca Google citeste codul si nu se lasa pacalit de acest truc. Inscrierea intr-o astfel de retea (care se face contra cost) nu numai ca nu ajuta la ridicarea site-ului promovat in motoarele de cautare dar poate duce chiar la penalizarea acestuia, deoarece aparitia brusca si automata in sute si mii de directoare cu continut identic este perceputa ca un lucru negativ, ca un link building artificial, contrar politicilor motoarelor de cautare. Din acest motiv va recomand sa o faceti voi cu mana voastra si dupa modul in care ziceam mai sus, incet si sigur… nu uita “natural”.

De asemenea, respectarea instructiunilor fiecarui director bun este una foarte importanta. Orice director are cate un set de reguli, in functie de editorii care le administreaza. Unele solicita link reciproc pe o pagina secundara din site, altele pe prima pagina sau in footer, iar unele specifica faptul ca nu fac aprobarea site-urilor daca inscrierea nu vine prin email-ul domeniului site-ului inscris. Cu toate acestea nici un furnizor de astfel de servicii nu tine cont de aceste reguli simple, acest lucru ducand la respingerea multor site-uri inscrise. Iar cand se va cere o descriere a site-ului nu va repeziti repede la un copy si paste din alta parte, descrierea site-ului nu trebuie sa apara la fel in directoarele Web deoarece motoarele de cautare isi vor da seama ca vrei sa ii pacalesti pentru a ajunge in prima pagina.

Iar daca totusi doresti sa cumperi un asfel de seviciu cumpara ceva bun, nu te zgarci, in momentul de fata singurul serviciu de inscrieri care respecta toate aceste reguli si pune la dispozitie permanent o lista monitorizata de directoare functionale este inscrieredirectoare.ro. Nu ca alti care fac inscrieri in 48-72 de ore, aici acestia iti ofera posibilitatea de a alege perioada de inscriere de la 5 zile, o luna, 2 sau chiar 3, 4 pana la 5 luni. Daca pe parcurs un director devine nefunctional din anumite motive este imediat exclus din pachet, iar daca ai comandat deja un pachet si directorul a devenit nefunctional in acest timp, ei acest lucru il vor specifica in raportul saptamanal, impreuna cu motivul punctual pentru care nu s-a putut face inscrierea respectiva. Dar asta nu inseamna ca daca un director web sa inchis te vor lasa cu fundul pe gheata… in locul acestora se cauta alte directoare din nisa site-ului din comanda sau alte directoare mai noi sau mai vechi (devenite intre timp functionale). Iar ceia ce imi place la ei este ca se pot include fara costuri suplimentare descrieri diferite si combinatii de cuvinte cheie diferite. Astfel nu ai de ce sa stai cu frica in spate ca te vor penaliza motoarele de cautare.

Toate modificarile vor fi actualizate in timp real si o lista de directoare cu descrierea detaliata a regulilor fiecarui director. In lista apar chiar si directoarele contra cost, nerecomandate sau devenite nefunctionale, impreuna cu descrierea particularizata pentru fiecare director in parte. Foarte util este faptul ca directoarele se pot sorta in functie de diverse reguli si caracteristici, iar acest lucru reprezinta un instrument SEO excelent pentru cei ce vor sa-si inscrie singuri site-urile sau sa-si faca o imagine la zi despre directoarele romanesti si straine care accepta site-uri romanesti. In dreptul fiecarui director este listat link-ul direct catre pagina de inscriere precum si codul ancora in cazul directoarelor care solicita link reciproc, cod ce se poate copia printr-un singur click. La fiecare director este specificat si actualizat permanent numarul de link-uri indexate in motoarele Google, Yahoo si Bing, numarul de site-uri gazduite pe acelasi IP, page rank-ul de la Google si Alexa, un indicator ce reflecta nota de incredere acordata fiecarui site, detalii si o descriere specifica pentru fiecare director, precum si date despre vechimea directorului.

In concluzie, pentru o inscriere corecta si inteligenta in directoarele web trebuie vizata o perioada mai lunga de timp, nu 2-3 zile, timp in care trebuie respectate intocmai regulile fiecarui director in parte precum si folosirea de descrieri si ancore pe cuvinte cheie suficient de variate.

Inscrierea site-ului in motoarele de cautare

Inscrierea site-ului in motoarele de cautare probabil o sa ziceti voi ca este esentiala. Ei bine eu o sa va zic cum gandesc si eu ca este cu inscrierea unui site in motoarele de cautare. Am avut destul timp sa experimentez si eu cu niste site-uri care le tineam doar de proba cand incercam sa ma joc cu tehemele de la WordPress sau de la phpBB, ce sa zic voiam sa “invat” cat mai multe ca doar din teorie nu prea reusesti. Facand practica ai posibilitatea de a te lovi de chestiile cu adevarat interesante, nu mai zic ca uneori intampinam probleme de asezare in pagina sau nu stiu ce cod nu functiona dupa placul meu… si stateam uneori chiar si pana dimineata in fata calculatorului doar sa gasesc o cale de a rezolva, nu m-am dat batut pana ce nu mi-a iesit ca daca ma dadeam batut stiam ca o sa imi pierd interesul si nici nu invatam.

Si revenind la subiectul despre care m-am pornit sa scriu… tin sa va zic ca sunt foarte multe “firme” de web design si SEO din Romania care recomanda miraculoasa inscriere in motoare de cautare care iti va duce site-ul in prima pagina, ba chiar mai mult ei chiar ofera acest serviciu contra cost sustinand cu varf si indesat ca ajuta la indexare si optimizare.

Din experienta mea cu site-urile mele de “joaca” care bineinteles ca nu erau inscrise nicaieri pentru ca nu era nimic de vazut pe ele am observat ca este un pas inutil in incercarea de va promova site-ul. Pe un site care era facut cu WordPress aveam cateva comentarii de test si cateva chestii scrise in diferite moduri tot pentru a testa diferite functii de la themele cu care ma jucam. Intro zi aveam nevoie de ceva si am dat fuguta la nenea google sa il intreb… nu am gasit pe prima pagina ce ma interesa si am zis hai sa vad si pe a doua pagina ce zice, si WOOW ce surpriza… site-ul meu de test era in a doua pagina chiar al doilea rand care dupa cum am zis si mai sus nu era inscris in google.

Acum nu vreau sa se inteleaga gresit ca daca nu il inscrii e tot aia… este oarecum utila si inscrierea in motoarele de cautare pentru o indexare mai buna a site-ului. Hai sa va si explic cum functioneaza indexarea si cum de a ajuns site-ul ala in google.

Fiecare motor de cautare are cate un spider care gaseste orice pagina atata timp cat are un link catre ea… nu conteaza de unde el poate fi preluat chiar si de pe un alt site, blog, director web, etc. bineinteles cu conditia ca si acestea sa fie indexate la randul lor. In cazul meu linkul catre site l-am mai lasat pe forumuri sau facebook pe la prieteni sa vada si ei cu ce ma joc eu in acest mod ajungand sa fie indexat de catre nenea google.

O alta modalitate foarte simpla si mult mai folositoare de a ajuta spider-ul sa indexeze site-ul cum trebuie este crearea unui sitemap .xml si inscrierea acestuia in Google Webmasters. Acest fisier va cuprinde toate paginile interne ale site-ului asfel facilitand descoperirea acestora de catre motoarele de cautare. Fiind chiar si mult mai rapid “citit” site-ul de motoarele de cautare.

Pentru cine nu ma crede dovada ca informatiile prezentate de mine mai sus sunt adevarate se afla chiar si pe site-ul Google in pagina aceasta unde se precizeaza clar: “Nu este necesar nici macar sa trimiteti site-ul dvs. spre Google. Google este un motor de cautare complet automatizat care utilizeaza module software cunoscute ca “antene” pentru a accesa in mod regulat Web-ul cu crawlere si pentru a gasi site-uri care sa fie adaugate la indexul nostru. De fapt, marea majoritate a site-urilor afisate in rezultatele noastre nu sunt trimise manual pentru a fi incluse, ci sunt gasite si adaugate automat atunci cand antenele noastre acceseaza Web-ul.”

Iar miile de motoare de cautare unde aceste firme zic ca fac inscrieri practic sunt inutile, nefolositoare pentru ca nu au trafic deci la randul lor nu au cum sa genereze trafic. Sunt putine motoare de cautare importante care dintre acestea Google ocupa primul loc cu aproximatix 65%-70% din cota totala de motoare de cautare. Iar pentru Google din Romania cota de piata este si mai impresionanta atingand chiar pana la 90% din total. Pe locul al doilea se afla Yahoo cu aproape tot ceea ce a mai ramas nemilos si asta fara sa mai lase loc si pentru celelalte ca Live, MSN, Ask sau Search.

Cu inscrierea in directoare web este cu totul altceva decat inscrierea in motoare de cautare. Dar mare atentie unde ce si cum se face ca si aceasta trebuie tratata serios deoarace va avea un efect benefic asupra pozitionarii site-ului atata timp cat este executata cum trebuie, adica folosind cuvinte cheie potrivite si eliminand directoarele nefolositoare (not seo friendly). Daca tratati aceste inscrieri in directoare cu indiferenta si inscrieti site-ul oriunde numai sa fie inscris poate avea efect dezastruos asupra site-ului riscand astel si penalizari din partea motoarelor de cautare crezand ca incerci sa ii pacalesti ca sa iti apara site-ul in prima pagina.

Sper sa va fie de folos si voua aceste informati. Din greseli se invata, multe greseli am facut si eu si acum incep sa imi dau seama unde si dece am gresit.