Monthly Archives: aprilie 2014

Cum îți dai seama dacă o fată te place

Gesturi involuntare

De foarte multe ori se întâmplă să ai dubii faţă de persoană de lângă tine și îți pui această întrebare „Cum îți dai seama dacă o fată te place”, chiar dacă vă cunoaşteţi de foarte mult timp şi sunteţi prieteni foarte buni totuşi există mereu acest dubiu… oare mă place? cum mă vede ea? la ce se gândeşte?… şi tot aşa. Eu fiind probabil cam mult prea atent de ce se întâmplă în jurul meu că îmi place să ating mereu perfecţiuna şi sunt mereu atent la detalii am descoperit anumite gesturi ce le face orice fată involuntar prin care îţi spune clar că te place, tu trebuie să fii doar atent la aceste semne şi vei şti ce ai de făcut.

Ce urmează să citiţi mai departe nu este luat de pe net aşa aiure cu un „copy” and „paste” aici ci este un mic test pe care am avut timp să îl fac această săptămână pentru că nu am lucrat şi am ieşit mai tot timpul cu prieteni şi ne-am distrat puţin.

1. De luat aminte! nu te lua după filme, în viaţă reală nu se întâmplă că în filme. Dacă fata îţi zice din prima „nu” înseamnă că este nu indiferent de motivul pe care îl zice şi cât de credibil este. Dar există totuşi un refuz care este de luat în considerare că te place, adică te refuză dar în acelaşi timp te invită ea să ieşiţi altădată… mai pe scurt când o inviţi să ieşiţi sâmbătă seara ea îţi va zice că nu poate pentru că merge la o nuntă dar este dispusă să ieşiţi duminică seara. În acest caz chiar nu poate să iasă cu tine dar este dispusă să ieşiţi în o altă zi… semn că te place.

2. Va povesti foarte mult cu tine despre ea, îţi povesteşte problemele ei care nu le mai zice la nimeni altcineva fără că tu să o întrebi.

3. Dacă are deja un prieten va încerca cât mai mult să nu vorbească despre el, chiar dacă o întrebi ceva ea va încerca cât mai mult să evite această discuţie încercând să voarbeasca doar de tine sau de voi. Dacă se întâmplă acest lucru ai câteva cărţi de partea ta.

4. În timp ce vorbeşti cu ea dacă ţi se pare că vrea să îşi scoată gâtul în evidenţă este un semn că te place şi doreşte să o descoperi mai mult decât o ştii tu în acel moment.

5. În timp ce vorbeşti cu ea pe lângă clasicul semn de a răsuci şuviţele de păr se va juca cu brăţara sau cu lănţişorul de la gât ceia ce înseamnă că este emoţionată când este în preajma ta.

6. Dacă simte nevoia să te atingă când trece pe lângă tine, indiferent că pune mâna pe tine sau îţi da un cot chiar dacă are pe unde trece înseamnă că te place şi vrea mai multă atenţie din partea ta. Exclus este însă cazurule în care eşti într-un club unde toţi îşi dau coate şi se împing care mai de care.

7. Când te priveşte ca şi cum totul sar fi oprit în jurul ei şi are un zâmbet cald… îţi vei da seama dacă vei fi atent. Fata care te place se va uită mai mult la ţine cu o secundă sau chiar mai mult decât de obicei şi va începe să zâmbească, indiferent de ocazie… fie că eşti în trecere sau stai cu prieteni la o masă.

8. Când vă întâlniţi pe stradă din întâmplare sau o întâlnire programată va încerca să te pupe chiar dacă te va pupă doar pe obraz… este un semn că te place şi doreşte mai mult decât o prietenie. Dacă se întâmplă acet lucru ai mari şanse să o cucereşti. Exclus este însă cazul în care va întâlniţi mai mulţi prieteni şi va pupaţi pe obraz ca între prieteni, dacă e vorba de pupaceala în grup ea îi va pupa pe toţi fără a excude pe cineva.

9. Dacă te va căuta și te sună să te întrebe chestii bizare înseamnă că este interesată de tine şi simte nevoia să te audă că zici ceva.

10. În timpul unei conversaţii dacă tu încetezi să vorbeşti şi ea va încerca să deschidă alte subiecte să nu apară momentele alea de linişte neplăcute între voi este clar că te place. Chiar m-am distrat cu aceasta, vorbeam la masă şi dădeam răspunsuri care încheia discuţia după care tăceam îmi căutăm ceva de citiţi sau mă uităm în altă parte. Merită încercată că îşi face efectul la sigur. Dar atenţie să nu exagerezi că îi vei da impresia că eşti dezinteresat de ea.

Şi cam atât în acest articol, o să mai va zic şi altele în alte articole cu alte ocazii că acum nici nu mai îmi vin în minte alte dar va asigur că sunt multe alte metode de despre cum îţi dai seama dacă te place o fată. Până atunci acordaţi puţină atenţie la semnele acestea ce le fac fetele în mod involuntar, citiţi limbajul corpului dacă ea nu vrea să zică nimic sau este prea timidă că să zică. Şi nu aşteptaţi că fetele să facă primul pas deoarece acest lucru se întâmplă foarte rar.

De unde poți descărca Linux și ce este el

Linux

De unde poți descărca Linux și ce este el, referitor la un articol ce l-am postat acum câteva zile Alternativă pentru utilizatori de Windows XP am fost întrebat pa facebook de către o fată, și anume Daniiela Juravle… citez:

și dacă vreau să instalez spre exemplu Linux, cum fac ‘rost’ de el?

Pot să vă zic că această fata mi-a dat ideea de a scrie aceste rânduri și doresc să îi mulțumesc pentru că mi-a deschis puțin ochi către utilizatori care sunt la început și poate că abia au auzit de Linux. Eu acum o să va prezint câteva distribuții ce sunt bazate pe Linux și anume Ubuntu și Linux Mint sisteme de operare care sunt cele mai cunoscute și mai stabile la ora actuală, Ubuntu fiind chiar pe locul 3 la nivel mondial.

Deci la modul general Ce este Linux?
Linux este un sistem de operare care a fost iniţial creat ca un hobby de către un tânăr student, Linus Torvalds, la Universitatea din Helsinki, în Finlanda. Linus a avut un interes în Minix, un mic sistem de operare derivat din UNIX, şi a decis să dezvolte un sistem care sa depăşească standardele Minix. Şi-a început activitatea sa în 1991, când a lansat versiunea 0.02 și a lucrat în mod constant până în 1994, când versiunea 1.0 a kernel-ului Linux a fost lansata. Kernelul dezvoltat de Linus este inima tuturor sistemelor Linux, fiind dezvoltat și distribuit sub GNU General Public License, iar codul său sursă este disponibil gratuit pentru oricine. Află mai multe de aici.

Ubuntu

Și începem să dezbatem puțin Ubuntu:
Ubuntu este un sistem de operare bazat pe Linux pentru computerele personale, servere și netbook-uri. Ubuntu este o rudă foarte apropiată a sistemului de operare Debian GNU/Linux, Ubuntu este ușor de instalat și folosit, des actualizat și neîngrădit de restricții legale. Ubuntu este sponsorizat de Canonical Ltd., o companie privată fondată de antreprenorul sud-african Mark Shuttleworth. Poți citi mai multe despre Ubuntu aici.

Poate fi descărcat de pe pagina oficială: http://www.ubuntu.com/download/desktop

Recomand să descărcați versiunile LTS fiind cele mai stabile și cu suport pe termen lung, ubuntu lansează o nouă versiune o dată la 6 luni iar versiunile LTS sunt lansate o dată la 2 ani. Ultima versiune LTS acum este Ubuntu 12.04 și poate fi descărcată accesând link-ul de mai sus.

Linux Mint

Acum să dezbatem și pe Linux Mint:
Linux Mint este o distribuție Linux pentru calculatoare personale bazată pe Ubuntu și compatibilă cu Debian. Deși nucleul Linux Mint este în mare parte bazat pe Ubuntu, designul spațiului de lucru și al interfeței cu utilizatorul sunt considerabil diferite. Aceste diferențe includ o temă distinctă, un meniu propriu Linux Mint și uneltele MintTools, o colecție de programe de sistem proiectate pentru a face administrarea sistemului mai ușoară pentru utilizatorii finali. Poți citi mai multe despre Linux Mint aici.

Poate fi descărcat de pe pagina oficială: http://www.linuxmint.com/oldreleases.php

Și în acest caz recomand la fel ca pentru Ubuntu să descărcați versiunile LTS fiind cele mai stabile și cu suport pe termen lung, Linux Mint lansează o nouă versiune o dată la 6 luni iar versiunile LTS sunt lansate o dată la 2 ani. Ultima versiune LTS acum este Linux Mint 13 Maya și poate fi descărcată accesând link-ul de mai sus.

Eu sincer va recomand cu mare căldură Linux Mint și anume versiunea MATE pentru că acest sistem de operare nu necesită prea mare atenție din partea utilizatorului și este foarte asemănător cu Windows la interfață. Petru cei ce au calculatoarele mult prea slăbuțe și nu reușesc să ducă acest sistem de operare le recomand Lubuntu fiind cel mai ușor sistem de operare la ora actuală, Windows este minciună pe lângă stabilitatea și viteza sa.

Vă reamintesc și acum că pentru orice problemă întâmpinată în utilizarea acestor sisteme de operare puteți cere ajutor pe forumurile comunităților oficiale din românia ale acestor sisteme de operare. Vă recomand să citiți regulamentul forumurilor înainte de a posta, sistemele de operare bazate pe Linux beneficiază de comunități ce sunt extrem de mari și din acest motiv se dorește menținerea curățeniei pe forumuri.

Comunitatea Ubuntu România: www.ubuntu.ro

Comunitatea Linux Mint România: www.linuxmint.ro

Pentru a vă putea ajuta și mai mult de atât în perioada din 15 august până în 5 septembrie voi fi în România și instalez, ofer cursuri celor ce au dificultate în utilizarea sistemelor de operare bazate pe linux, Voi încerca să acopăr tot județul Suceava în speranța de a oferi utilizatorilor o experiență plăcută. Aceste cursuri sunt oferite gratuit și transportul rămâne de valutat în bază la câtă motorină voi consuma până la locul respectiv, dacă nu este prea departe va fi suportat de mine de exemplu în Rădăuți, Burla, Volovăț, Marginea, Bădeuți, Iaslovăț și acum nu mai îmi vin în minte atele dar în general cele de lângă Rădăuți. Cine se gândește și la mine și dă o bere… nu mă supăr. Dacă ești din Județul Suceava și vrei să te ajut să înțelegi Linux-ul trimite-mi un mesaj pe facebook de pe profilul tău și te voi adaugă la lista mea. Voi lua în considerare numai mesajele de pe facebook pentru această dată fiind o chestiune de siguranță în primul rând și în al doilea rând pot să îmi dau seama cu ce fel de persoane am de a face.

Voi încerca să mulțumesc pe toată lumea dar trebuie să înțelegeți că cererile sunt mari și nu sunt sigur 100% că mă voi încadra în 3 săptămâni să ajung la toată lumea dar vă promit că mă voi strădui. Chiar dacă mă chemați numai o singură persoană… vă puteți chema și prieteni care credeți că sunt interesați să asiste la acest mic curs. Ca bonus toată lumea ce nu poate descărca de pe net sistemele de operare din diferite motive va avea de la mine câte un CD cu Linux Mint și Ubuntu, costul acestuia fiind atât cat costă un CD gol pentru a putea cumpără altele, că dacă scot numai eu bani din buzunar voi da faliment 🙂

Oricine dorește să se alăture mie în ai ajuta pe cei începători în ale Linux-ului este binevenit, nu de alta dar eu nu prea am papagalul bun și o să am nevoie de ajutor când o să țin cursuri în școli.

Puțini sunt cei care ajută blog-eri ce sunt la început de drum

Promovare blog-uri noi

Din ce în ce mai puțini sunt cei care ajută blog-eri ce sunt la început de drum, este un lucru pe care nu prea îl înțeleg… ce te costă să scrii ceva despre blog-eri ce sunt la început de drum sau măcar un link pe undeva. Sunt uni care zic că pe ei nu ia ajutat nimeni și nici ei la rândul lor nu ajută pe alți așa moca. Nici nu mai țin minte de câte ori am fost refuzat ca cineva să pună un link către site la mine (nu acesta altul pe care îl aveam mai înainte), erau uni dintre ei care nici nu se deranjau să îmi mai răspundă la e-mail.

O fază tare mi să întâmplat chiar acum zilele astea… În timp ce citeam un blog (nu dau nume) de pe smartphone am vrut să văd ce altceva mai scrie și am dat clik pe meniu (era un meniu scris în .js care se deschide numai când dai clik deasupra) și nu sa deschis meniul, na bun am zis că cine știe poate nu sa încărcat bine pagina… dau refresh și iar încerc să dau clik pe meniu… tot nimic. Acum mă gândeam că poate browserul ce îl folosesc nu suportă ajax, schimb browserul și iar încerc… tot nimic… nu vrea să se deschidă și gata. În cazul asta am intrat pe G+ și i-am trimis un mesaj persoanei ce deținea blogul respectiv zicândui că nu merge meniul… cred că oricine ar fi făcut la fel. În schimb persoana respectivă nici măcar nu sa deranjat să îmi spună măcar un „Ok” nu să îmi mai mulțumească că l-am atenționat de problemă. Eh… ce să faci așa se întâmplă când uni descoperă succesul, nu te mai bagă în seamă și merg numai cu nasul pe sus. Dar le convine când le faci vizite și le comentezi articolele, și uite așa această persoană a pierdut un cititor fidel… de atunci nu am mai intrat pe acel blog.

Revenind la subiectul nostru vreu să vă zic că este de apreciat modul în care blogatu.ro ajută blog-eri ce sunt la început de drum, oare dintre toți mari blog-eri romani de ce numai el face acest lucru? Nu știu poate că mai sunt mulți alți care fac același lucru, nu știu ce să zic și nici nu îi bag pe toți în aceiași oală pentru că eu încă nu am auzit de alte persoane care fac ca el. În general mulți cer bani sau altceva la schimb pentru a te ajută cu un link.

Ceia ce îmi place la el este este și faptul că promovează chiar și alte blog-uri care sunt mai puțin cunoscute chiar dacă nu i se cere asta. Adică dacă ai un prieten care are un blog și tu îi zici de blog-ul ăla… el ca orice om intră și dacă îi place ce vede îl promovează ca să vadă și alți ce a văzut și el. Este incredibilă persoana care se ascunde în spatele acestui blog, aproape că nici nu pot să îmi dau seama cum își face timp pentru toată lumea pentru că vă dați seama că cererile sunt multe în asemenea cazuri… adică, cine nu ar vrea ca să îi promoveze cineva blog-ul așa moca.

În afară de promovare el mai face și rewiew-uri la site-uri și oferă sfaturi ce și cum să faci ca să fie bine și să descoperi bucuria succesului, să ai un design plăcut sau un conținut de calitate.

Eu zic că cine poate și are câte 5 minute în plus la dispoziție ar putea să le petreacă citind blog-uri noi și dacă le place ceia ce citesc pot încerca să le promoveze prin diferite metode pentru a se putea bucura și alți de aceste blog-uri. Crede-ți că este o idee rea? Eu nici pe departe, zic că este o idee bună pa care o să o pun și eu în practică, chiar dacă acum acest blog este cam tinerel… nu-i nimic, eu când găsesc blog-uri interesante o să scriu despre ele dacă este ceva citibil.

Apreciez persoanele ce fac astfel de gesturi și sper că într-o bună zi să fie mult mai multe persoane ca el că nu este nimic râu în asta și toate lumea va avea de câștigat, bucuria pe care o poți face unui blog-er începător este de nedescris. Iar ca persoană când cineva îți pronunță numele în diferite discuții dintre blog-eri te vei simți mândru de tine și vei avea senzația că efortul depus nu a fost în zadar.

Vorba aia „Dar din dar se face rai!” și cred că este pe cat se poate de adevărat. Din puținul care îl ai oferă și la alți pentru că vei primi înapoi mai mult decât te aștepți.

Cum să faci schimb de link în mod inteligent

Schimb de link

Din câte am văzut eu până acum și din experiență mea o să vă spun cum să faci schimb de link în mod inteligent cu alte site-uri fără ca nenea Google să te penalizeze… în general nenea Google penalizează site-urile care au link-uri ne naturale și sunt promovate prea brusc să zice așa.

Dacă vrei să faci un schimb de link este foarte bine să nu aveți link pe site unu către altul, este foarte evident că faceți schimb de link dacă faci așa și riști ca Gogu să sară pe tine cu amândouă picioarele. După câtă muncă depui să întreții acel site nu cred că este o idee bună să îți sapi singur groapa, așa că citește cu mare atenție rândurile ce urmează și afli cum să fii mai deștept cu o secundă.

Se dau 3 site-uri care le denumim numerar că este mai ușor de gestionat 1, 2 și 3… să zicem că sunteți 3 persoane și aveți fiecare câte un site… bun, pentru a face un schimb inteligent între voi de link se poate face în următoarele moduri ce le prezint aici mai jos.

Primă metodă: site 1 pune link către site 2 iar site 2 pune link către site 3 sau ordinea poate fi inversată după caz, important este să nu devină un cerc pentru că google va detecta un astfel de cerc și vă poate penaliza. Acum nu zic că va penaliza toate cercurile de acest gen, va penaliza doar cercurile ce apar peste noapte să zicem așa… dacă un cerc sa formează în curs de o luna de zile acel cerc nu va fi penalizat deoarece este foarte posibil ca acest cerc de site-uri sa format în mod natural, adică este posibil ca alți utilizatori să fi pus câte un link de pe un site pe altul fără a avea vreo treabă între ei. Asta înseamnă că link-urile apărute sunt naturale, aceiași chestie o puteți face și voi… formați un cerc dar lăsați să treacă ceva timp ca google să să indexeze site-urile de câteva ori… el va vedea că apar link-uri noi dar nu va fi un cerc din prima și le va trata ca link-uri naturale, după care voi între timp puteți menționa și alte site-uri pe site-ul vostru ca să nu dați de bănuit că cercul a fost programat să fie făcut. Iar în final după ceva timp se poate face cercul, după încă ceva timp puteți să și intersectați cercul dar bineînțeles încercând să pară cat mai natural.

A doua metodă: site 1 pune link către site 2 și 3 sau ordinea poate fi inversată după caz tot făcând atenție să nu devină un cerc sau un schimb direct unu către altul. Iar acum să nu vă mai fac să citiți încă o dată ce ați citit mai sus… conceptul este același ca la prima metodă.

Eu unu nu recomand aceste schimburi de link reciproc din diferite motive primul fiind riscul de penalizare de către motoarele de căutare. Prefer să aștept mai mult timp ca site-ul să devină cunoscut decât să îl promovez în mod abuziv, o dată ce ai conținut de calitate traficul și link-urile către tine vor apărea de la sine.

Dacă ai un conținut bun de citit și ai deja vizitatori destul de mulți iar dorești să îi ajuți pe alți care sunt la început de drum nu le cere link înapoi pe site, pune un link pe site la tine către site-ul sau blog-ul respectiv și tot o să ai de câștigat și tu pentru că persoana respectivă va vorbi despre tine și va pune link către site la tine în mai multe locuri decât ți-ai fi imaginat. Și toate astea pentru că ești diferit fată de alți și nu ai cerut link înapoi, asta înseamnă să ajuți cu adevărat pe cineva.

Sunt persoane care sunt dispuse să ajute și pe alți fără a le cere ceva în schimb, de ex: blogatu.ro este o persoană extraordinară care îl admir și respect pentru implicarea sa în ai ajuta pe cei ce sunt la început de drum. Dacă ai dificultate în a-ți promova blog-ul poți vizita blog-ul sau și poți apela cu încredere la el că dacă ai un conținut bun te va ajuta cu siguranță.

Alternativă pentru utilizatori de Windows XP

Windows XP
După 13 ani de la lansare și după ce Microsoft a introdus și alte sisteme de operare, mulți se întreabă cine mai folosește Windows XP. Se pare că încă foarte mulți încă folosesc acest sistem de operare din cauza resurselor slabe la calculatoare. Mai mult te atât… este al doilea cel mai folosit sistem de operare din lume, după Windows 7, de către mai mult de 18% dintre utilizatorii de internet. În SUA, se află pe locul al treilea, fiind folosit de 15% dintre utilizatorii de internet.

După cum bine se știe Microsoft a încetat să mai facă update-uri la Windows XP din data de 8 aprilie 2014, cu această ocazie cred că a venit timpul pentru a cauta o alternativă pentru utilizatori de Windows XP și să încerci și ceva diferit fată de Windows XP, Vista, 7 sau 8, în primul rând pentru că rulând un sistem de operare mai puternic pe calculatoarele mai vechi poate apărea instabilitatea, reinstalarea repetată, lentoarea, și nu un ultimul rand ceia ce este mai important sunt grămezile de viruși care își fac de cap pe aceste sisteme de operare de la Microsoft, printre rândurile acestea te invit să iți deschizi mintea și să conștientizezi existența unor alternative, și chiar unele foarte bune care nu te vor pune să îți cumperi un calculator nou doar pentru că așa vor cei de la Microsoft.

De ceva vreme… cam de când se știe ce este un calculator și cu ce se mănâncă, sistemele de operare a celor de la Microsoft a început să domine calculatoarele cu diversele sale variante de Windows. Acest lucru nu se datorează faptului că aceste produse Microsoft sunt cele mai bune ci datorită unor înțelegeri între producătorul american și dezvoltatorii de soft sau fabricanții de pc-uri, laptop-uri sau tablete. Este adevărat și faptul că, cei din tabăra concurentă, în afară de Apple, nu au investit sume colosale de bani în publicitate precum a făcut Microsoft.

De ceva vreme, pe segmentul sistemelor de operare, Linux-ul a intrat puternic în joc. Chiar acum și în acest moment are loc o rapidă dezvoltare a Linux-ului. Să vă dau un exemplu cam cat de tare este Linux fată de Windows… până acum cele mai puternice servere sau pc-uri din lume rulau și încă rulează Linux nicicum Windows, însă acum Linux a intrat în forță străduinduse să se deschidă mult și spre utilizatori simpli. Se vorbește din ce în ce mai mult, despre sisteme de operare bazate pe Linux, ca alternativă superioară Windows-ului, și culmea este că deși e mai puternic decât Windows este gratuit. Linux-ul este open source și din aceste motive a fost și va rămâne gratuit.

În rândurile ce urmează vă voi prezenta câteva dintre sistemele de operare bazate pe Linux cunoscute mie destul de bine și avantajele folosiri Linux-ului. Sunt mult mai multe avantaje în folosirea Linux-ului dar eu o să vă prezint doar 13 care sunt utile pentru utilizatori simpli.

1. Este gratis, fără crack-uri.

2. 95% din aplicațiile pentru orice scop (media, internet, office, download, programare, web development) sunt gratis.

3. Nu sunt viruși. Linux este imun la viruși datorită update-urilor foarte dese.

4. Securitatea este mult mai bine implementată față de Windows.

5. Există implicit un super-administrator (root) care neapărat are o parolă spre deosebire de Windows, unde pot fi mai mulți și de obicei fără parole.

6. Funcționalitate dovedită în domeniul serverelor linux, nu se blochează niciodată.

7. Găsești ușor documentație pentru orice problemă, sunt foarte multe comunități în românia gata să te ajute.

8. Fiabilitate dovedită pe termen lung.

9. Există distribuții pentru toate tipurile de sisteme (desktop, laptop, server, mainframe, mobile) este adevărat ca CentOS de exemplu pus pe un laptop nu e cea mai buna alegere dar am văzut Ubuntu instalat cu toate driverele (inclusiv wireless) în 45 de minute.

10. 100% customizabil, are teme și efecte 3D (gratis) încă ne-egalate de programele similare pentru Windows.

11. Nu ai nevoie de drivere, îl instalezi și merge fără alte bătăi de cap.

12. Programele se actualizează direct din consola fără a umbla tu după actualizări.

13. Are un software center unde găsești orice program vrei fără a umbla pe net după programe.

Și acum să vedem și niște poze cu sistemele de operare bazate pe Linux care sunt o alternativă bună pentru utilizatori de Windows… și fără frică că linux nu vă va lăsa așa cu fundul pe gheată cum au făcut-o cei de la Microsoft. Dați clik pe imagini pentru a le mări.

Ubuntu
Ubuntu este cea mai bună alternativă la Windows, fiind sistemul de operare aflat pe locul 3 la nivel mondial, datorită faptului că este extrem de stabil, ușor de folosit, intuitiv, beneficiază de zeci de mii de aplicații gratuite, este cu mult mai rapid decât orice versiune de Windows, mult mai eficient cu resursele pc-ului; (rulează perfect atât pe configurațiile mai vechi cat și pe cele de ultimă generație), cu mult mai stabil și solid (nu se restartează, nu oferă ecrane albastre, nu trebuie reinstalat odată la 3 luni, nu necesită programe de întreținere sau antivirus), este gratuit și legal, nu există pericolul virușilor, poate fi “adaptat” și “customizat” după dorințele utilizatorilor, beneficiază de suportul comunității open source, este compatibil cu o gama extrem de diversă de componente hardweare, este deschis publicului.

Linux Mint
Linux Mint este bazat pe Ubuntu, fiind la fel de prietenos ca și acesta, alături de celelalte calități enumerate mai sus ale sistemului de operare Ubuntu, Linux Mint nu necesită pregătiri suplimentare după instalare. “Scos din cutie” poate fi rapid utilizat deoarece programele de bază sunt deja instalate. Remarcăm și diferență de design între cele două sisteme de operare. Linux Mint versiunea MATE are o interfață aproape identică cu cea de la Windows. Eu folosesc această distribuție și sunt super mulțumit de ceia ce îmi oferă.

OpenSUSE
OpenSuse aceleași calități demne de invidiat precum cele enunțate mai sus în cazul Ubuntu sau Linux Mint, doar că utilizatorului simplu îi este mai dificil să se acomodeze cu Yast, ceia ce mi-a fos și mie destul de greu să mă acomodez cu el. Este necesar să stăpânești o serie de cunoștințe mai complexe despre Linux. Eu până la urmă m-am acomodat cu el mai greu dar am reușit să înțeleg cu ce se mănâncă și acest sistem de operare într-un final, dar personal prefer după cum am zis și mai sus Linux Mint pentru că nu necesită prea multă atenție din partea utilizatorului.

Fedora
Fedora în general noutățile pe Linux apar pentru primă dată pe Fedora. Pentru folosirea acestui sistem de operare necesită ceva cunoștințe, dar este prietenos, solid și plin de calități. Fedora este o distribuție Linux bazată pe pachete RPM dezvoltată de comunitatea Proiectul Fedora și sponsorizată de Red Hat. Fedora își propune să includă cele mai noi programe libere și cu sursa deschisa. Inițial s-a numit Fedora Core, dar după unirea cu Fedora Extras, o dată cu lansarea versiunii 7, denumirea proiectului a fost schimbată în Fedora.

Iar în cazul unor probleme de utilizare puteți cere ajutor în comunitățile din românia în funcție de ce distribuție de Linux alegeți, veți primi răspunsuri și cu această ocazie o să vă faceți și prieteni noi descoperind împreună cu ei calitățile Linux-ului. Sunt și eu membru unora dintre comunități gata să vă ajut împreună cu colegi de pe forumuri.

Comunitatea Ubuntu România

Comunitatea Linux Mint România

Desenele animate nu mai sunt ce au fost o dată

tom and jerry

În ziua de astăzi desenele animate sunt mai mult comerciale decât educative, desenele animate nu mai sunt ce au fost o dată când erau făcute doar din pasiune și cu scop educativ pentru copii mici.

Îmi aduc aminte de când eram mic că abia așteptam să vină sâmbăta și duminica să mă uit la desene animate, de cele mai multe ori ne strângeam câte 5 sau 6 prieteni în fata televizorului și era în casă o liniște deplină până ce se terminau. Când era Tom and Jerry putea să ardă casa că nu făceam absolut nimic, făceam orice este nevoie să mă uit la episoade, dacă era nevoie mergeam chiar și pe la vecini numai să mă pot uita la desene.

De ce zic acum că desenele animate nu mai sunt ce au fost o dată… pentru că într-o zi nu prea aveam ce face și mă uităm le televizor să văd ce să mai întâmplat, ce se mai mișcă pe la noi în România și tot schimbând canalele pentru a găsi ceva interesant și frumos am ajuns la desene animate… aici m-am oprit mai bine de trei ore să văd ce a mai apărut în afară de cele care le știam deja. Un lucru este sigur… au apărut foarte multe desene animate noi dar mie cel puțin nu mi s-au părut așa de atractive și educative cum erau pe vreme când eram eu mic.

Acum nu știu ce să zic poate că începe să nu îmi mai placă desenele animate nu sunt sigur ce se întâmplă dar nu prea cred că despre asta este vorba pentru că îmi place să mă uit la desene animate și diferite programe educative. Nu știu ce părere aveți voi despre desenele animate ce se difuzează în ziua de astăzi dar mie unu mi se pare că sunt făcute mai mult la nimereală și sunt mult prea consumabile pentru a aduce un profit mai degrabă decât să fie educative… de exemplu dacă vezi azi niște desene și să zicem că peste câteva zile o să bage din nou aceleași episoade nu o să te mai uiți la ele pentru că le știi și nu te mai interesează, lucru care cu Tom and Jerry nu se întâmplă… chiar dacă le-ai fost văzut o dată tot te uitai la episoade pentru că sunt foarte amuzante și te face să razi mai mereu. Cum să nu razi când vezi atâtea eșecuri ale pisici în tentativa de a prinde șoricelul.

Poate că mi se pare mie… nu știu ce să zic, poate că persoanele care aveau talentul de a scrie poveștile acestor desene animate au dispărut. Nu mă refer la toate desenele mai sunt unele care încă își mențin o line de plutire destul de acceptabilă… noile episoade ale versiuni de omul păianjen mi se par foarte reușite și le urmăresc ca un copil mic, noul om păianjen glumeț și care țipă că o fetiță uneori când se sperie chiar te face să razi. Sunt unele desene care nu sunt tocmai educative și în general tipul acela de desene animate care sunt violente nu mi se par chiar o idee bună pentru a se uita copii. La un copil mic este riscul să încerce să imite ceia ce vede… dacă Betman se aruncă de pe o clădire și aterizează fără probleme nu înseamnă că și în viața reală se întâmplă așa, un copil cu o vârstă fragedă fără prea multe experiență de viată nu va înțelege asta.

Voi ce fel de desene animate urmăriți? Și ce părere aveți despre desenele animate din ziua de astăzi fată de cele care erau înainte. Nu vă rușinați că sunteți mari și vă uitați la desene animate și lăsați copilul din voi să se exprime.