Monthly Archives: mai 2014

Tineri din ziua de azi preferă calculatorul în locul munci de jos

Agricultura vs Birou

Toate bune şi frumoase până când vine vorba de muncă… Din ce în ce mai mulţi tineri din ziua de azi preferă calculatorul în locul munci de jos. Şi când zic munca de jos nu mă refer la cine ştie ce fel de muncă murdară, cu toate că trebuie făcută şi aia de cineva altfel nu se încheie cercul complet (de ex se poate înfunda o canalizare de WC, etc.), eu mă refer la a lucra în agricultură şi anume pământurile ce le avem nu să le lăsăm de izbeliște.
Goana după bani şi tehnologia de nouă generaţie le-a acaparat atenţia tinerilor ducând-ui într-o lume virtuală din care este foarte greu să mai ieşi o dată ce ai intrat în joc. Din 10 persoane cel puţin 6 sunt atrase de muncă de birou sau mai bine spus preferă să îşi câştige existenţa în fața calculatorului de acasă în speranţa de a câştigă cât mai mulţi bani şi să facă cât mai puţină muncă fizică.

Oare dacă cu toţi ar face acelaşi lucru ce vom mai mânca noi? Nu ştiu posibil că se vor găsi soluţii şi pentru asta pe viitor dacă se ajunge la aşa ceva… ceva chimicale care să simuleze gustul mâncări adevărate, nu că acum nu am mânca toate felurile de chimicale şi aditivi că să ţină cât mai mult mâncarea să nu se strice. Dar de bine de rău dacă căutăm prin conturile României pe la ţară unde pare că să oprit timul în loc vom găsi încă persoane probabil uni cu aceiaşi mentalitate că şi noi tineri dar cultivă mâncare sănătoasă şi menţin tradiţiile vechi de sute de ani că să nu se piardă încercând să le transmită mai departe prin copii lor, dar cine ştie cât o să mai ţină dacă nu le sărim în ajutor… cum am renunţat şi noi la multe tradiţii dea lungul timpului pot renunţă şi ei la o adică şi vom rămâne fără nimic.

Nu de mult timp a trecut Paştele, anul acesta nici nu sa simţit că a fost… foarte mulţi tineri şi-au petrecut paştele în cluburi sau uni dintre ei nici nu erau în ţară pentru că sunt plecaţi la muncă în străinătate. Ce să mai vorbim… deja este foarte vizibil de la an la an că se pierd tradiţiile şi interesul de de a mai face ceva.

Strămoşi noştri nu au avut nici telefon şi au făcut mult mai multe pentru ţară decât noi, televizor în casă aveau doar boieri ce aveau bani dar totuşi nu erau consideraţi bogaţi pentru că pe vremea aceia bogat era considerat cel ce avea pamânturi şi animale. În vremurile alea dacă aveai voinţă şi lucrai puteai să devii uşor un om înstărit, pe când în ziua de astăzi trebuie să dai tare din coate că să ajungi în faţă plus că trebuie să fii atent la orice pas că dacă dai prea tare din coate rişti să vină peste tine omuleţi îmbrăcaţi în negru şi să îţi dea în cap.

Traiul era foarte decent înainte, cu o bucăţică de panamt, un căluţ cu care să lucrezi pământul, o văcuţă pentru lapte şi 2-3 purcei de tăiat puteai să trăieşti foarte bine fără bătăi de cap şi ceia ce era foarte important pe vreme aia e că vorba omului avea extrem de multă valoare nu ca în ziua de astăzi.

Traiul în ziua de astăzi că să fie cât de cât decent şi să te poţi descurcă trebuie să lucrezi pe un salariu mare cu care să poţi plăti tot, uneori nici nu ajunge un singur salariu fiind nevoit să lucrezi în mai multe locuri. Soluţia unui trăi mai bun ar fi să readucem vechiurile obiceiuri ale strămoşilor noştri în ziua de astăzi, dar viaţă de la ţară pare grea pentru uni sau nu vor să se murdărească pe mâini cu bălegar de animale.

Tehnologia nouă aduce o dată cu ea o goană foarte mare după bani ceia ce a făcut ca în ziua de astăzi vorba omului să nu mai aibe absolut nici o valoare, nu ne mai putem încrede în nimeni pentru că nu ştim ce are în minte. Nu se mai poate face nimic fără hârtii, acte şi alte hârţoage validate şi ştampilate care necesită alţi bani, timp pierdut şi alte bătăi de cap.

Tehnologia dacă stăm şi ne gândim bine ne distruge şi natură nu numai pe noi. De ce? Păi ca un simplu exemplu o să va dau „Hârtia consumată la birouri într-o singură zi”. Este suficient ca exemplu? Oare de unde vine hârtia aia? Cum se regenerează materialele folosite în fabricarea ei? Şi nu este vorba numai de hârtie… lista poate continua la nesfârşit pentru că sunt multe gafe ce le-a făcut omul de-a lungul timpului pe care acum nu le recunoaște iar când va veni timpul vor fi irecuperabile pentru că va fi mult prea târziu.

Pentru a putea echilibra sistemul trebuie să fie o egalitate de orăşeni şi ţărani, în acest mod cei de la oraş se pot ocupă de logistică, turism, transport şi toate cele ce necesită o muncă de birou iar cei de la ţară vor putea trăi cultivând fructe, legume şi cam tot ce ţine de alimentaţie care să o vândă la oraş astfel creând un cerc ce va funcţiona de la sine de unde vor avea cu toţi de câştigat… iar surplusul de alimente poate fi exportat în alte ţări astfel crescând şi economia ţări noastre. Un om de la ţară trebuie menţionat şi faptul că va avea şi foarte mare grijă de natură fiind indejuns că se taie lemne de foc pentru a genera căldură pe timp de iarnă şi va plantă înapoi tineret pentru a avea de unde tăia şi altă dată.

Avem tehnologie dar nu ştim să o folosim, o folosim dar pentru a face cât mai mulţi bani că până la urmă majoritatea numai la asta se gândesc. Dacă tot avem atâta tehnologie ce ne permite să fim conecatati cu toţi şi să vorbim între noi indiferent din ce colţ al lumi suntem de ce nu o folosim că pe un instrument care ne poate ajută să trăim mai bine, să salvăm planetă dacă gândim la scară largă.

Nu vreau să supăr pe nimeni cu aceste cuvinte şi nici nu am vreo treabă cu politica, prefer să nu mă implic în acest mediu pentru că nu ştiu ce să zic. Ceia ce doresc eu este să ajut oameni să privească lumea cu ochi lor şi nu prin intermediul tehnologiei de nouă generaţie, scop pentru care am decis să şi deschid acest blog.

Gândiţi-va cât de frumos ar fi că să nu mai fie lăsate casele să se dărâme, câmpurile să fie cultivate, plantaţiile de copaci refăcute, etc. ar fi mai mare dragul să stai în România atunci. Dar toate aste nu le putem face fără o mâna de ajutor din partea celor de sus, în primul rând eu ca băiat de la ţară nu îmi permit să stau acasă şi să fac munca de la ţară cum o făceau strămoşi noştri din cauza costurilor mult prea mari şi prea multe taxe… eu ca ţăran de unde să scot bani să plătesc dacă nu am nici un venit de nicăieri? Singurul venit la ţară poate fi că vinzi un sac de cartofi sau căpşuni… etc. dar din păcate este foarte greu să le vinzi în ziua de astăzi datorită faptului că piaţă la noi este invadată de produsele din import care au preţuri mai mici iar calitatea lasă de dorit.

Mi-ar face mare plăcere să fac această muncă la ţară în loc să stau în faţa calculatorului deoarece este lipsită de grijile moderne şi oarecum relaxantă dar din păcate sunt obligat să stau şi să muncesc în afară pentru alţi pentru că acasă nu mă pot descurcă datorită faptului că nu aş avea nici un venit, din agricultură nici vorba să scoţi bani ca să trăieşti. Dacă vrei să faci agricultură trebuie să faci ceva la scară mare şi să ai multe contacte ceia ce nu îşi permite omul de rând.

Solid State Drive – 10 motive pentru care să înlocuiești HHD-ul cu un SSD

SSD Kingston

În urmă unui Upgrade pe care l-am făcut la Desktop datorită şi preţurilor ce sunt destul de acceptabile acum vreau să va zic şi vouă cele 10 motive pentru care să înlocuieşti HHD-ul clasic cu un SSD (Solid State Drive) la primul upgrade.

Iniţial când au ieşit acest tip de memoie erau destul de costisitoare şi nu mă gândeam că o să fac un asfel de upgrade prea curând pentru că în primul rând erau prea scumpe şi în al doi-lea rând pentru că aveau o durata de viaţă destul de limitată… nu mai ţin minte acum cât era durata lor de viaţă dar în fine… să o zicem pe aia dreapta nu erau „cu mult mai bune” decât cele mecanice.

Cu timpul ele au devenit mai bune și mai durabile în timp iar concurenţă a făcut că să scadă şi preţurile, în momentul de faţă cel mai bun, durabil în timp şi mai stabil SSD cu un raport bun calitate/preţ sunt cele de la Kingston şi anume cel de 120Gb care costă în momentul de faţă numai 57,90 de euro. Sunt şi de dimensiune mult mai mari dar cu cât este mai mare cu atât începe să devină mai instabil deoarece tehnologia folosită este relativ nouă şi încă este în dezvoltare.

Acum să vedem care sunt cele 10 avantaje ce le aduce un SSD faţă de un HHD clasic.

  1. Viteză mult mai mare, se poate zice că viteză de acces a fişierelor şi a aplicaţiilor este punctul forte al SSD-urilor. Fişierele şi aplicaţiile se vor deschide aproape instantaneu, se simte aşa de tare încât este de parcă ţi-ai fi schimbat calculatorul cu totul. Bineînţeles ca să ai şi o configuraţie a calculatorului care să îi permită să lucreze la asemenea performanţe. În cazul meu am obţinut o viteză de 150MB/s faţă de 30-35MB/s la scriere şi la citit 260MB/s faţă de 70 MB/s. Alt punct forte este că calculatorul va porni şi se va opri mult mai rapid, la mine pornirea sistemului Windows 8 se face în doar 5 secunde, iar antivirusul nu mai poate de fericire fiindcă poate scana foarte rapid fişierele noi.
  2. Rezistență crescută la șocuri. În cazul laptopurilor fiind portabile sunt expuse căzăturilor, mi să întâmplat şi mie o dată dar a scăpat nevătămat că prin minune vechiul HHD. SSD-urile oferă laptopurilor o rezistenţă mult mai mare la şocurile fizice decât HHD-urile clacice pentru că nu au părţi sau componente în mişcare.
  3. Fiabilitate crescută. În momentul lansării primelor SSD-uri pe piață s-au întâlnit probleme de fiabilitate, ei bine acum cele care sunt mai noi au MTBF (timpul mediu între defecțiuni) mai mare sau egal decât cel al HHD-urile clasice.
  4. Nu are nevoie de Defragmentare. Defragmentarea devine inutilă cu SSD-urile… nu mai este necesară fiindcă fragmentarea fișierelor nu mai influențează timpul de acces. Ne luăm adio de la defragmentare!
  5. Consumul redus de curent electric. În cazul unui laptop bateria va ține mai mult cu 10-30 de minute în funcție de cât consumă și alți consumatori.
  6. Dimensiuni mai mici. Din acest punct de vedere este mai vizibil în cazul ultrabook-urilor. SSD-urile fiind mai mici ajută la obținerea unui profil foarte subțire al acestora, ceia ce nu ar putea fi obținut folosind un HHD clasic datorită componentelor mecanice ce nu pot fi micșorate la nesfârșit.
  7. Greutate redusă. Este și acesta un aspect pozitiv care îl aduc SSD-urile, cu toate că nu este chiar atât de sesizabil în cazul laptopurilor… dar facând mai de aproape o comparație cu clasicele HHD-uri de Desktop (3.5) un SSD cântărește mai puțin cu aproximativ 300 de grame.
  8. Rezistență mai mare la câmpurile magnetice. Datorită faptului că stocarea datelor pe HHD-ul clasic se face electromagnetic, apare o sensibilitate crescută a acestora la câmpurile magnetice, de exemplu daca pui boxe mai mari langa Desktop poți avea probleme de funcționare datorită câmpului electromagnetic generat de acesta. SSD-urile sunt mai rezistente din acest punct de vedere decât HHD-urile clasice, așadar puteți pune boxele lânga Desktop doarece aceste nu mai sunt o problemă.
  9. Temperatură de funcționare mai mare. SSD-urile funcționează fără bătăi de cap care sa ne afecteze performanța la temperaturi între 0-70 de grade Celsius spre deosebire de 0-60 grade în cazul HDD-urilor clasice. Acest aspect este foarte important pentru cine este Gamer sau pentru cine rulează programe foarte grele cum ar fi Autocad. Cele 10 grade Celsius nu sunt foarte importante dacă ești utilizator obișnuit, dar sa nu uităm ca în cazul laptopurilor temperatura crește ușor până la aceste valori.
  10. Zgomot și vibrații insesizabile. HHD-urile clasice fac zgomot și transmit vibrații carcasei calculatorului pentru că au componente mecanice ce se mișca. Bine în cazul unui calculator se poate adapta un amortizator pentru hard-disk, dar ca utilizator de laptop nu prea ai ce face pentru a izola vibrațiile și zgomotul. Mai ales ceia ce mă sotea din minți și pe mine este că seara, când e liniște, zgomotul produs de HDD este destul de deranjant, această problemă nu mai există dacă folosești un SSD deoarece este solid și fără parți în mișcare.

Bineînțeles aceste discuri SSD au şi unele dezavantaje dar care nu sunt prea importante dacă ştim cum să ne gestionăm datele din calculator.

Şi anume unul şi cel mai mare dintre dezavantaje este că în cazul în care se strică… datele sunt mai greu de recuperat dar nu imposibil, recuperarea datelor de pe un asfel de disc se poate face într-un centru specializat şi de cele mai mult ori se pot recupera 100% din date în cazurile fericite în care plăcuţele de memorie nu sunt prăjite.

Se poate evita o asfel de problema foarte uşor pe care o folosesc şi eu, şi anume… am SSD doar pentru sistem şi programele instalate în sistem iar pentru date am încă un HHD clasic de 500 GB în acest mod sunt sigur că nu pierd nimic.

Şi cam atât despre SSD pentru moment, mai mult voi zice cu altă ocazie în alte articole… cert este că merită să faci un asfel de upgrade pentru că creşte vizibil porformanta calculatorului sau laptopului, degeaba ai procesor ce poate face mii de operaţiuni pe secundă sau net de mare viteză dacă HHD-ul nu face faţă să scrie şi să redea informaţiile. Solid State Drive – 10 motive pentru care să înlocuiești HHD-ul cu un SSD te-am convins?

Care este părerea ta față de noile hard-uri SSD?

View Results

Loading ... Loading ...

Maşină diesel sau pe benzină ce părere aveţi?

De foarte multe ori am auzit discuţia aceasta pe net… maşină diesel sau pe benzină, uni aleg benzinarele iar alţi aleg diesel din diferite motive. Nu prea are rost să te gândeşti mult la asta, maşina trebuie să o alegi în funcţie de necesitate şi de uzul care se face. Voi ce ziceți? Maşină diesel sau pe benzină ce părere aveţi?

Benzina

Este convenabil să alegi o maşină pe bezină atunci când nu faci prea mulţi km pe an dar în schimb o foloseşti mai mult de 5-6 ori pe zi. În primul rând pentru că motoarele pe benzină se încălzesc foarte repede, nu necesită foarte mult curent pentru pornirea motorului fapt pentru care durata de viaţă a bateriei va fi mai mare când faci câte 3-4 km o dată. Un avantaj mare este că întreţinerea unui motor pe benzină este mult mai mic decât la unul diesel.

Diesel

O maşină cu motor diesel convine să îl alegi atunci când faci mulţi km pe an şi o foloseşti o dată sau de 2 ori pe zi. La o maşină diesel bateria se va descarcă mult mai repede dacă o pornești de mai multe ori pe zi şi mergi puţin cu ea deoarece motorul diesel necesită mai mult curent pentru pornire pentru că motorul este mai rigid să zicem aşa.

Cu motoarele diesel trebuie să ai puţină răbdare nu este prea indicat să te urci în maşină îi dai cheie şi te apuci să tragi de ea. Când o porneşti dacă vrei să pleci de pe loc chiar atunci trebuie să nu tragi de ea să o iei uşurel şi să mergi 1-2 km aşa uşurel că să aibe timp motorul să se încălzească, iar după ce a urcat în temperatura poţi să o calci că rău nu îi face (ţinând cont de limitele de viteză).

Chiar dacă întreţinerea motorului diesel este mai costisitor decât la cel pe benzină… costurile întretineri vor fi amortizate la sfârşit de an deoarece un motor diesel consumă mai puţin. Faceţi voi calculele… un motor pe benzină de 100 de cai putere consumă undeva pe la 7-8 litri la 100 de km în funcţie de motorizare, un motor diesel de 100 cai putere consumă undeva pe la 4-5 litri la 100 de km în funcţie de motorizare. Să presupunem că facem undeva la 30.000 de km pe an cu ambele maşini socotind cifrele maxime de cosum.

benzinara: 30.000 km x 0.08 litri pe 1 km = 2.400 de litri consumaţi pe an
diesel-ul: 30.000 km x 0.05 litri pe 1 km = 1.500 de litri consumaţi pe an

Concluzia este că benzinara consumă aproape dublu faţă de un diesel făcând aceiaşi km pe an. Iar dacă întreţinerea o faci tu cu mâna ta că şi eu la maşină mea o fac fără să merg la un service autorizat restul de bani care rămân de la carburantul consumat de diesel îţi rămân în buzunar să îţi cumperi altceva, eventual tot pentru maşină dacă eşti pus pe maşini aşa că mine.

Am zis mai sus că intetinerea o fac eu la masima mea nu? că să clarific puţin chetia asta să nu rămână suspendată aşa în aer, adică ce fac eu la maşină, menţionez că este un motor diesel 1.9 JTD de 115 cai putere… schimb uleiul şi filtrul de la ulei la fiecare 10.000 de km parcurşi, filtrul de aer îl schimb la fiecare 20.000 de km, filtrul de polen adică cel pe unde trece aerul să ajungă în maşină în fiecare an toamna spre iarnă indiferent de câţi km am parcurs în acel an. Ştiu că le schimb cam repede or să zică uni dar ştiu ce fac pentru că ştiu în ce mediu folosesc maşină.

Hai să va zic şi de ce le schimb eu aşa… uleiul şi filtrul de ulei le schimb la 10.000 de km pentru că ţin la maşină şi nu vreau să am surprize neplăcute deoarece fac undeva la 25.000 de km pe an uneori mai mult şi când merg în românia din italia fac câte 2.000 de km fără să mă opresc deloc.

Filtrul de aer îl schimb la fiecare 20.000 de km o dată da şi o dată nu când fac schimbul de ulei pentru că am observat că nu este nevoie să îl schimb mai devreme dar nici mai târziu nu este bine pentru că clima în italia este destul de umedă şi se intzează cu porcării destul de repede, dar când fac schimbul de ulei şi nu îl schimb cel puţin îl curăţ şi îl suflu cu compresorul de praf.

Filtrul de polen îl schimb o dată pe an toamna fără a ţine cont de câţi km fac pentru că filtrele ce le cumpăr sunt pulverizate cu o substanţă igienizanta care între timp se usucă şi nu vreu să mă trezesc cu praf în maşină şi costul lor este foarte mic.

O dată la 20.000 de km îmi apare mesajul în bord că trebuie să fac service şi atunci e singură dată când trec pe la un service autorizat doar că să îmi şteargă eroare nimic mai mult. Deţin maşină din 2010 care avea atunci 56.000 de km şi uite că acum suntem în 2014 şi maşină are 165.000 se km facă să aibe vreo intervenţie la motor, nici măcar nu se vreo o picătură de ulei pe sub capotă totul este impecabil nici praful nu prea are ce caută pe acolo la un fanatic aşa că mine.

Nu zic că acum una e mai bună că altă până la urmă fiecare alege ce vrea şi ce îi place, sfatul meu personal este că pentru cine face puţini km pe an este foarte bună o maşină pe bezină datorită costurilor mici de întreţinere şi fiabilităţi ce o oferă indiferent de condiţiile de uz iar pentru cine face mulţi km pe an este bună o maşină diesel datorită consumului redus şi fiabilităţi la drumuri lungi de mii de km.

Turbina motor diesel

Sfatul meu
Pentru cei ce au diesel un sfat va dau… când faceţi drumuri foarte lungi de sute de km de mers când decideţi să luaţi o pauză să va întindeţi puţin nu opriţi motorul imediat, după oprire lăsaţi cel puţin 3-4 minute să meargă la relanteu pentru a se răci puţin treptat şi încet că dacă opriţi motorul imediat după un drum lung riscaţi să aveţi probleme pentru că căldură se strânge foarte repede în diferite zone ale motorului care pot afecta bună funcţionare a acestuia… că de ex: turbină poate suferi din cauza esapamentului foarte fierbinte se pot topi sau bloca lamelele din interior.

De la mers subturat

Alt sfat este să nu mergeţi subturat… calco puţin să lucreze turbină mai mereu şi schimbă la peste 2000 de ture că altfel cu timpul maşină va deveni din ce în ce mai puturoasă din diferite motive, unul este că dacă turbină nu lucrează se poate bloca, altul este că dacă nu o calci aerul este scos pe ţeavă de eşapament cam lent şi se pot depune funingine prin catalizator sau chiar pe ţeavă în loc să le scoată afară ceia ce va duce la alte probleme cum ar fi consum mai mare oprire motor chiar şi altele mai grave. Nu strică să îi dai câte o dată pe la 4000 de ture în a două dar atenţie să fie motorul în temperatura ideală de funcţionare.

Eu va salut şi va urez… La cât mai mulţi KM fără incidente!

Opreștete pentru o secundă din tot ceia ce faci

Batrani si tehnoligia

Opreștete pentru o secundă din tot ceia ce faci şi eliberează-ţi gândurile, gandestete la tot ceia ce îţi place măcar pentru puţin timp, la familia ta, copilăria ta, prieteni tăi… depărtează-te cât mai departe de viaţă de zi cu zi, uită că ai telefon, calculator sau alte treburi de făcut, relaxeazăte pentru că viaţa este scurtă şi nu trebuie să o laşi să treacă fără că tu să te bucuri de ea.

În zilele de astăzi suntem cu toţi foarte prinşi în jocul stresului ce ne invadează viaţă pe zi ce trece din ce în ce mai mult, cu timpul şi ani ce se scurg printre degetele noaste de parcă nici nu au fost suntem captivaţi de tehnologia nouă şi nici nu ne dăm seama cât de repede trece timplu, minute, ore, zile, luni, ani şi ajungem să fim bătrâni fără că să ne aminitim ceva din viaţă noastră. O dată ce ce am îmbătrânit şi vom realiza că nu avem amintiri ce să povestim la nepoţi noşti abia atunci îţi vei da seama cât de repede a trecut timpul.

Nu sta închis în casă cu ochi în calculator! ieşi afară şi fă ceva! chiamă-ţi prieteni şi mergeţi la un suc o prăjitură ceva… cu ce te alegi că stai pe reţelele de socializare aa? îţi faci mii de nervi şi timul trece pe lângă ţine că trenul prin gara pe care tu nu reuşeşti să îl prinzi nici o dată. Pe lângă faptul că timul trece şi tu nu îţi dai seama ţi se întâmplă să îţi pierzi prieteni adevăraţi din viaţă reală care ţi-au fost alături atunci când ai avut nevoie şi te trezeşti bătrân şi fără un prieten care să te mai viziteze din când în când să vadă ce mai faci… dacă mai trăieşti sau să va amintiţi aventurile frumoase ale tinereţi povestind ore în şir de parcă sar fi oprit timpul în loc.

Când a fost ultima dată când ai simţit cu adevărat că te distrezi? Bănuiesc că a trecut foarte mult timp şi acum realizezi cât timp ai pierdut din cauza tehnologiei care ţi-a invadat viaţă şi nu numai, goana după bani ia făcut pe oameni să se certe chiar şi fraţi sau copii cu părinţi nu se mai înţeleg cum era o dată. Îmi aduc aminte când eram copil mic că nu aveam timp să mai trec pe acasă, mereu eram cu alţi băieţi şi fete de vârstă mea să ne jucăm tot felul de jocuri iar când seară se lasă peste câmpurile ce le băteam toată ziua ne strângeam toţi grămadă pe undeva şi ne apucăm la zis bancuri şi poveşti care mai de care să te facă să razi mai tare… că doar ăsta era scopul să razi şi să te distrezi. Nu mai zic de vecini care se enervau şi ieşeau în stradă cu bâte şi fugeau după noi că făceam prea multă gălăgie. Era frumos, cu toate că acum am mai bine de 1 metru şi 80 înălţime parcă îmi lipsesc zilele alea când nu aveam nici o grijă.

Te crezi mult prea mare pentru a te distra? şi ce dacă eşti mare şi ai peste 20 de ani! nu contează vârstă atât timp cât mintea ta este de copil obraznic. Dacă vrei găseşti tu ce să faci dar asta numai dacă reuşeşti să te desprinzi de calculatorul ăla din casă care veşnic stă aprins şi se cere butonat. Îţi dau un sfat, când ieşi cu prieteni la o bere sau ce vrei tu… lasă-ţi telefonul acasă şi vei observă ce bine este… da ai auzit bine acasă nu în maşină sau să îl stîngi pentru că dacă îl ai la tine te cam furnică degetele şi tot o să îl butonezi nu te vei putea abţine.

Vrei un exemplu de activitate? Hai că îţi dau! Eu sâmbătă sau duminică când nu lucrez şi nu am nimic de făcut care trebuie să fac numaidecât îl iau pe fratemiu şi merge la pădure… fără telefoane sau alte porcării care să ne distragă atenţia şi este foarte ok, iar dacă avem treaba facem treaba afară dar nu stăm în casă la calculatoar că doar îi duminică. Dacă plouă şi nu se poate face nimic pe afară mă apuc să mai demontez câte o bucată pe la maşină o curat sau lustruiesc ceva, vopsesc şi aşa mai departe…

Fiecare dintre noi cred că are o pasiune, dar dacă nenea calulatoru şi cu vărsu telefonu nu ne lasă nu ai cum să faci ce îţi place. Într-o seară eram pe facebook şi o faţă a postat un mesaj cu „Noapte bună!” mă buşit râsu din prima că trecuse deja mai bine de 5 minute şi ea era încă online să vadă cine da like, deci îţi dai seama ce frumoasă viaţă are fata asta. După aia mam uitat puţin printre pozele ei şi ce să vezi… dezmăţ complet că la poartă iadului, poze care mai de care în diferite ipostaze mai îmbrăcată şi mai puţin îmbrăcată şi pe lângă asta pozele aveau o calitate de toată jenă de parcă ziceai că sunt făcute cu telefonul fix, nui vorba că nu are cu ce face poze… nu ştie să facă poze că are un Galaxy S4 pe care nu cred că ştie să îl folosească… era machiată de parcă era un clovn cu câte un kg de prafuri din fiecare culoare, iar pe pagină ei erau postate o grămadă de citate şi de poze luate de pe net care nici măcar ea nu cred că le înţelegea. Părerea mea este că fata asta trăieşte pentru like-uri pe facebook, nu dau nume pentru că nu vreu să supăr pe nimeni şi cred că nu este singura de acest gen.

Ţine mine câteva cuvinte! Relaxează-te şi bucură-te de viaţă că este scurtă! Eu va salut pe toată lumea şi va doresc o viaţă plină de bucurie şi împliniri! Aştept comentariile voastre, poveştile voastre.