Monthly Archives: iunie 2015

Facebook distruge viata oamenilor

facebook distruge oameni

Pentru majoritatea oamenilor, Facebook este doar o metodă inofensivă de a ține legătura cu prietenii. Însă în ultimul timp socializarea în această rețea le-a creat multora dintre utilizatori mari probleme.

Pe lângă cei care își pierd jobul din cauza unor postări nepotrivite, a apărut o nouă categorie: cuplurile care se despart din cauza Facebook-ului. O firmă de avocatură din Marea Britanie a făcut public un studiu prin care 20 la sută din cazurile lor de divorț sunt legate de utilizarea platformei de socializare Facebook.

„O mulțime de oameni află că partenerul lor are o aventură de pe Facebook”, spune unul dintre avocați. Iar discuțiile cu tentă sexuală și flirtul cu „prietenii” de sex opus de pe Facebook duc frecvent la despărțirea de partener.

Câteva exemple:
Mariana, o tânără de 32 de ani, a aflat că soțul său o înșeală urmărindu-i zilnic profilul: „Bănuiam că are o altă relație pentru că pe profilul său erau mereu mesaje de la diverse femei pe care eu nu le cunoșteam”.

Nu numai bărbații se pretează la „agățat” pe Facebook, și fetele au partea lor din vină.

Sarah, 36 de ani, și-a reîntâlnit foștii iubiți și nu a rezistat tentației de a flirta cu ei în contul ei de Facebook. Soțul său a surprins câteva discuții „incendiare” și a hotărât să pună capăt relației.

Psihologii spun că flirtul pe internet este și o consecință a felului în care s-a schimbat percepția generală despre cuplu. „Televizorul și Internetul ne „îndoctrinează” despre cum ar trebui să fie relația perfectă, iar când ne analizăm propria relație vedem că nu corespunde cu „teoria”. Atunci omul tinde să caute „perfecțiunea” în altă parte, cum ar fi în lumea virtuala”, spune profesorul israelian Aaron Ben-Ze’ev .

Deci concluzia finală e că folosirea intensă a acestor rețele de socializare ne poate transforma radical viața. Adică începem să devenim ca niște legume dependente de facebook. Apropo de asta, dacă ai timp citește și articolul Legumele dau Like pe Facebook.

Oare ne poate ajuta în vrun fel aceste rețele de socializare? Voi ce ziceți e mult mai important să stați toată ziua în casa pe facebook sau să ieșiți cu adevărați prieteni la un suc un joc de table sau altceva… astfel având o relație liniștita și fericită alături de persoana iubită.

Deci… flori fete sau băieți, comentați nu vă bateți!
Share-uiți de va plăcut, mai bine nu am putut!
Nu spuneți ca nu v-am zis, viața e un paradis!
Paradis frumos cu flori, cu iubita lângă voi!
Fără facebook lângă tine, dragostea iți va ajunge!
Stai cuminte măi băiete, nu cu ochi pe perete!
Pe perete sunt fetițe, cu fustițe și cornițe!
Mințile ți le sucește, nevasta te fugărește!
De facebook să te lipsești, dragoste ai să găsești!
Pe facebook de nu mai stai, multă liniște-o să mai ai!
Tu și cu iubita ta, veți forma familia!
Adio facebook distrugător, iubito de tine-mi este dor!

Legumele dau Like pe Facebook

dependenta-telefon-facebook

Voi ați observat că Legumele dau Like pe Facebook? și facebook vă schimbă viața de zi cu zi? Dacă da, cum? ce ați observat defapt?

Hai să va zic eu cum… de câte ori v-ați făcut un plan ca la sfârșit de săptămână să mergeți undeva cu prieteni sau familia? De câte ori ați respectat acel plan când a venit ziua respectivă? Vă zic eu că de foarte puține ori și știți de ce? Pentru că de când avem facebook preferăm să știm toate știrile la minut, ce freză are prietenul de nu știu unde, cine se mai certată… și așa mai departe.

Și uite așa oameni devin niște legume care stau în fața calculatorului și nu știu decât să dea like like like că altceva nu știe…

Dacă cineva postează un articol interesant despre încălzirea globală să zicem… ce să vezi, maxim 10 sau 20 de like-uri, și tot nu se știe dacă toți au citit acel articol… tot niște legume se poate să îi fi dat like dependente de facebook.

Dar dacă cineva postează o poezie de 4 sau 5 rânduri plină de bip-uri… să vezi tu ce de-a like-uri… cât mai multe că doar cei mai mulți sunt consumatori de prostie în loc să se documenteze de ceva important ce îi poate ajuta în viață.

Iar sunt foarte multe persoane ce postează poze în diferite ipostaze… își arată mușchi sau dezbrăcați și așa mai departe. Dacă cineva le zice că nu au minte îți sar în cap… păi da cum… tu să îi zici așa ceva? Ar fi în stare să te dea și în judecată că îi strici imaginea pe facebook… sau știu eu ce le mai trece prin cap. Ei bine părerea mea este că aceste persoane sunt obsedate de atenție, vor să fie în centrul atenției mereu și nu evită nici o ocazie de a posta o poză să se laude sau un poem scos din burtă. Păi nu? doar consumatori de prostie trebuie să aibe la ce da likea…

Și eu stau pe facebook, dar nu mă las dus de nas ca alți. Ies cu prieteni la grătare, mergem la munte, la un suc, bere, pizza și multe altele. Adevărați prieteni sunt în viața reală cei care îți sunt mereu aproape nu în lumea virtuală.

Deci luați aminte de ce și cum faceți că la un momendat o să regretați neglijența de acum.