Bing este rivalul lui Google

By | 2 aprilie 2014

google-vs-bing
Când vine vorba de un rezultat clar se pare că Bing este rivalul lui Google fiind capabil să aleagă cel mai bine paginile care te interesează, atunci când cauți ceva pe net.

Poate că o fi Google cel mai folosit motor de căutare din lume, dar asta nu înseamnă neapărat ca este și mai bun. Motorul de căutare Bing a celor de la Microsoft a dovedit că reușește să îl bata la capitolul eficienta. De ceva timp când caut câte ceva pe net, ma consult cu ambele motoare de căutare… și spre mirarea mea că google a avansat foarte mult în modul de indexare a site-urilor nu reușește să îmi satisfacă cerințele. Iar când fac aceiași căutare pe Bing cu aceleași cuvinte, de fiecare dată am primit un răspuns foarte eficient.

Și se pare că nu sunt singurul care susține un astfel de lucru, foarte mulți utilizatori de Bing au răspuns că sunt mai mulțumiți de paginile primite la căutare decât cei de Google, și au dat click de mai multe ori pe link-urile afișate.

În momentul de față Bing ocupa doar locul doi în clasament. Yahoo! fiind plasat pe primul loc, cu o rata de succes mai mare când vine vorba despre cel mai precis motor de căutare.

Din câte am observat eu până acum vreau să vă mai spun că în timpul unei căutări pe net utilizatorul are cea mai mare parte din vină, fapt și pentru care nu găsește informațiile dorite. O mare parte dintre oameni când fac o căutare scriu doar un singur cuvânt, o altă parte scriu doua… și vor rezultate clare. Cum să primești un rezultat clar dintr-un singur cuvânt nu pot să înțeleg, poate sunt eu mai încet la minte și nu știu ce cuvânt să scriu în căutare. Să dau un exemplu, eu vreau să știu unde pot să găsesc “pere”… acum fac și eu ca moșnegi de o dată “Apăi măi băiete tu îmi zici pere, dapăi pere ce? Cumperi sau vinzi?” cam așa ceva se întâmplă și cu o căutare cu un singur cuvânt.

Acum nu că aș avea ceva cu Google, acesta este rezultatul care l-am obținut eu până în prezent de când am văzut că google începea să dea rateuri în rezultatele din căutările sale. Cu toate noile modificări și noi algoritmi dezvoltați de către Google rezultatul ar fi trebuit sa fie tocmai invers, dar mai nou nenea Google cu tot cu algoritmi lui în loc sa afișeze ce este cu adevărat important și rezultate clare a început să penalizeze site-urile din diferite motive, ca ar avea conținut duplicat, copiat, tentativă de păcăleală să apară site-urile în prima pagină și multe altele.

Concluzia este ca Bing reușește să iți dea încă un rezultat clar, nu mă crezi? Convinge-te singur! Testează-l! și dacă greșesc vină și spune-mi că am scris degeaba aceste rânduri.

Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.