Cu cât citești mai mult cu atât devii o persoană mai bună

By | 10 aprilie 2014

cititul te face mai bun

Nu este doar un mit, este pe cât se poate de adevărat că cu cât citești mai mult cu atât devii o persoană mai bună și mult mai calculată. Asta fiind cu condiția să citești o carte sau blog-uri care au scop educativ, nu prea contează că citești online un blog sau o carte important este că atunci când te apuci de citit să nu lași nimic altceva să îți distragă atenția.

Citind creierul va încerca să elaboreze diferite imagini ca tu să poți înțelege cat mai mult din ceia ce citești, bănuiesc că acum ți-ai imaginat cum creierul încearcă să elaboreze ceia ce am scris și iți imaginezi deja cum face toate aceste schimburi de informații fără că tu să te oprești din citit. Creierul uman este mașina perfectă care există pe fața pământului. Hai să iți demonstrez câte ceva din ceia ce poate… Acum citești aceste rânduri, pe lângă că citești stai cu mana pe maus sau tachpad la laptop posibil să ai și un smartphone în mână, deja te-ai gândit la mâini dar tot fără să te oprești din citit. Pe lângă ce am menționat eu mai ai și alte gânduri cum ar fi la o soră, un frate, mașină, cățel, pisică, mamă, tată, iubit, iubită și așa mai departe… Deja te-am făcut să te gândești la mai multe lucruri de-o dată și asta tot nu te împiedică să te oprești din citit. Punem cazul că mai este și un televizor pornit în casă sau cineva discută cu altcineva lângă tine… și tot nu ai încetat să citești. La tot pachetul ăsta îți mai zic și că este criză și toate sunt scumpe… acum ai o grămadă de gânduri în minte dar asta nu te împiedică să te oprești din citit.

Acum îți dai seama cat de multe informații poate să prelucreze creierul și să le transmită simultan de la o parte la alta a corpului. Cititul te ajută să iți dezvolți aceste calități foarte mult deoarece soliciți mult partea cu imaginația. Când te uiți la un film tu practic nu faci nimic deoarece filmul îți pune totul pe tavă nefiind nevoit să apelezi la imaginația ta.

Îți propun să faci un test… citește o pevestioară care nu ai citito până acum și nu ai văzuto nici la televizor. După ce ai citit mergi pe net și caută povestea, caută imagini și o să vezi că sunt așa cum tu ți le-ai imaginat. Ce este frumos când citești ceva este faptul că nu știi ce urmează și te face să citești până la capăt, dacă citești tot de la cap la coadă vei înțelege ce vrea să zică.

Cititul te ajută și în viața de zi cu zi nu numai că iți dezvolți modul de gândire și îți mărești cantitatea de informație stocată, îți va dezvolta un vocabular foarte bine pus la punct… vei avea un răspuns pentru orice întrebare, când te enervează cineva nu îți vei bate capul cu el deoarece știi că nu este bine și știi și de ce nu e bine, mereu vei da răspunsuri inteligente, vei punte întrebări inteligente, vei face diferența mult mai bine din ce e râu și ce e bine și multe alte calități.

Și nu numai cititul face bine, scrisul face la fel de bine… când te pui să scrii îți vor trece mii de gânduri prin minte și milioane de cuvinte iar tu vei fi în căutarea celor potrivite. Dacă te apuci să scrii trebuie să încerci să găsești mereu cuvintele potrivite și o logică a așezări subiectelor pe pagină. Eu scriu destul de dezordonat și fără prea multă logică asta fiind punctul meu forte că vei înțelege ce am scris numai dacă vei citit tot. Și până la urmă trebuie să îți dezvolți propriul tău mod de a scrie cu cuvintele tale așa ca și cum ai vorbi cu cineva fată în fată.

Înainte eu nu citeam mai deloc decât dacă eram nevoit să o fac, mă gândeam mereu că nu o să îmi fie de folos dar acum văd că îmi este de foarte mare folos și citesc foarte mult în fiecare zi… mă face să mă depărtez cu gândurile departe de viată cotidiană, mă simt mult mai bine de parcă se descărcă și stresul acumulat în timpul zilei. Am început să fac plimbări în aer liber cu cartea după mine în loc să stau pe facebook, uneori iau leptopul cu mine fără nici o conexiune la internet ca să nu pot intra pe net și mă așez pe o bancă în parc și încep să pun câteva cuvinte cap la cap să văd ce iese. Seara când ajung acasă de la servici mă pun și citesc câte ceva, am o listă bună de blog-uri care le vizitez mai mereu și le citesc pentru că persoanele care le dețin sunt persoane care știu ce să scrie în adevăratul sens al cuvântului.

Omul cat trăiește învață… exact așa mi sa întâmplat și mie și cred că și vouă la fel. Nu există om care să zică că știe tot, bine poate sunt care zic că nu au ce învăța dar asta nu înseamnă că este adevărat.

Eu unu trebuie să învăț din nou să scriu Românește… da nu vă râdeți că așa este… când era perioada aia în care toată lumea vorbea pe mess prescurtat pentru a scrie cat mai repede am început să scriu și eu tot așa și am scris pentru mult timp așa ceia ce practic ma făcut să uit cum se scrie corect gramatical Românește, după care am plecat în italia și am învățat să scriu italiană și acum am 5 ani de zile de când scriu în italiană zi de zi, acum mă străduiesc să învăț din nou cum se scrie gramatical Românește.

Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.