Desenele animate nu mai sunt ce au fost o dată

By | 12 aprilie 2014

tom and jerry

În ziua de astăzi desenele animate sunt mai mult comerciale decât educative, desenele animate nu mai sunt ce au fost o dată când erau făcute doar din pasiune și cu scop educativ pentru copii mici.

Îmi aduc aminte de când eram mic că abia așteptam să vină sâmbăta și duminica să mă uit la desene animate, de cele mai multe ori ne strângeam câte 5 sau 6 prieteni în fata televizorului și era în casă o liniște deplină până ce se terminau. Când era Tom and Jerry putea să ardă casa că nu făceam absolut nimic, făceam orice este nevoie să mă uit la episoade, dacă era nevoie mergeam chiar și pe la vecini numai să mă pot uita la desene.

De ce zic acum că desenele animate nu mai sunt ce au fost o dată… pentru că într-o zi nu prea aveam ce face și mă uităm le televizor să văd ce să mai întâmplat, ce se mai mișcă pe la noi în România și tot schimbând canalele pentru a găsi ceva interesant și frumos am ajuns la desene animate… aici m-am oprit mai bine de trei ore să văd ce a mai apărut în afară de cele care le știam deja. Un lucru este sigur… au apărut foarte multe desene animate noi dar mie cel puțin nu mi s-au părut așa de atractive și educative cum erau pe vreme când eram eu mic.

Acum nu știu ce să zic poate că începe să nu îmi mai placă desenele animate nu sunt sigur ce se întâmplă dar nu prea cred că despre asta este vorba pentru că îmi place să mă uit la desene animate și diferite programe educative. Nu știu ce părere aveți voi despre desenele animate ce se difuzează în ziua de astăzi dar mie unu mi se pare că sunt făcute mai mult la nimereală și sunt mult prea consumabile pentru a aduce un profit mai degrabă decât să fie educative… de exemplu dacă vezi azi niște desene și să zicem că peste câteva zile o să bage din nou aceleași episoade nu o să te mai uiți la ele pentru că le știi și nu te mai interesează, lucru care cu Tom and Jerry nu se întâmplă… chiar dacă le-ai fost văzut o dată tot te uitai la episoade pentru că sunt foarte amuzante și te face să razi mai mereu. Cum să nu razi când vezi atâtea eșecuri ale pisici în tentativa de a prinde șoricelul.

Poate că mi se pare mie… nu știu ce să zic, poate că persoanele care aveau talentul de a scrie poveștile acestor desene animate au dispărut. Nu mă refer la toate desenele mai sunt unele care încă își mențin o line de plutire destul de acceptabilă… noile episoade ale versiuni de omul păianjen mi se par foarte reușite și le urmăresc ca un copil mic, noul om păianjen glumeț și care țipă că o fetiță uneori când se sperie chiar te face să razi. Sunt unele desene care nu sunt tocmai educative și în general tipul acela de desene animate care sunt violente nu mi se par chiar o idee bună pentru a se uita copii. La un copil mic este riscul să încerce să imite ceia ce vede… dacă Betman se aruncă de pe o clădire și aterizează fără probleme nu înseamnă că și în viața reală se întâmplă așa, un copil cu o vârstă fragedă fără prea multe experiență de viată nu va înțelege asta.

Voi ce fel de desene animate urmăriți? Și ce părere aveți despre desenele animate din ziua de astăzi fată de cele care erau înainte. Nu vă rușinați că sunteți mari și vă uitați la desene animate și lăsați copilul din voi să se exprime.

Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!
  • 1
    Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.