Ce se întâmplă când o flacără atinge fumul unei lumânări

By | 1 aprilie 2014

Oare ce se întâmplă când o flacără atinge fumul unei lumânări? Văzusem acum ceva timp în urmă un videoclip în care se demonstra că o lumânare poate fi aprinsa chiar și când flacăra brichetei nu atinge fitilul.

Ei bine mie unul nu mi-a prea venit să cred că se va întâmpla așa ceva, acum citisem ceva despre experimente și mi-a venit în minte acest experiment care îl văzusem atunci și am făcut și eu acest experiment să vad dacă este adevărat sau doar un mit.

Din câte am observat în timpul experimentului este ca e foarte simplu și logic. Rezultatul a fost senzațional, chiar se aprinde lumânarea fără să o atingi cu flacăra brichetei. Dar cum?

Nu este nici un fel de magie, vă asigur ca nici filmulețul nu este trucat, dacă nu mă credeți încercați și voi și o să vedeți că chiar se aprinde. Lumânarea se aprinde deoarece fitilul fiind foarte fierbinte în acel moment este și foarte inflamabil, iar fumul este cald și el plus că conține foarte multe particule ușor inflamabile, practic fumul face legătura între brichetă și fitilul lumânări exact așa cum se întâmpla cu gazul de la aragaz ce se aprinde de la distanță.

Întreg-ul experimentul poate fi văzut mai jos în videoclip:

Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!
  • 2
    Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.