Cum să îți menții traficul constant pe site

By | 8 aprilie 2014

trafic

În primul rând, pentru a avea succes în mediul online trebuie să îți placă ceia ce faci altfel nu are rost să ții online un site dacă nu îți pasă de el și l-ai făcut doar ca să ai un site pentru că așa este la modă… dacă toți au un site tu de ce să nu ai.

Un alt obiectiv important este să știi bine despre ce scrii. Când faci un site te gândești la ce categorie de site-uri se va încadra și trebuie să te asiguri că știi ceia ce faci. Un simplu “copy” and “paste” de pe alte site-uri nu îți vor fi de folos, chiar dacă modifici textul în asa fel încât motoarele de căutare să nu își dea seama.

Trebuie să fii original, să scrii tu cu cuvintele tale… cum iese iese asta e, scriind cu cuvintele tale vei reuși să captivezi atenția cititorilor și pe lângă toate astea vei avea și un conținut unic pe site sau blog ceia ce îți va fi un mare avantaj în motoarele de căutare. Odată ce motoarele de căutare îți vor prinde site-ul de bun… bun va rămâne și de fiecare dată când vei publica un articol ele își vor face treaba imediat să indexeze site-ul și să trimită informațiile mai departe. Tot ce trebuie sa faci atunci este să te concentrezi asupra calități conținutului și să o ții tot așa, dacă motoarele de căutare au prins de bun site-ul nu înseamnă că ai scăpat și că nu te mai controlează… ba din contra… vei fi controlat chiar și mai amănunțit și mai atent. În afară ca te vor controla… conținutul site-ului fiind de calitate vei avea și prioritate în fața altor site-uri care se încadrează în aceiași categorie cu al tău ca nu toată lumea scrie cu cuvintele sale.

Dacă în timp ce te pui să scrii un articol nu prea îți găsești cuvintele nu este nici o problema. Tu scrie așa cum este și cum știi… cu timpul te vei obișnui să scrii și îți vei forma propriul tău mod de exprimare care va fi unic. Vei avea de câștigat enorm de mult pe chestia aceasta. Nici eu nu prea îmi găsesc cuvintele potrivite pe moment, chiar și acum când scriu aceste rânduri nu prea îmi găsesc cuvintele dar scriu ce îmi trece prin cap… las cuvintele sa curgă ca apa la vale. Mi-a fost și încă îmi este foarte greau să mă obișnuiesc cu scrisul așa cu cuvintele mele… mereu îmi umblau ochi sa copiez ceva de undeva și după aia modificam textul, mai băgam paragrafe pe unde credeam că mai este cate ceva de zis în plus, adăugam poze dacă era necesar, luam poze de pe google că îmi era lene sa fac o captura de ecran… și multe altele. Pentru a putea copia de lene ce îmi era să scriu am și descoperit cum să pot copia de pe site-urile ce aveau conținutul protejat, adică nu se putea selecționa textul sau era dezactivată opțiunea de clik dreapta. Nu o să vă spun cum se face deoarece nu vreau să le fac rău la cei ce folosesc astfel de protecție dar vă asigur că se poate, și este și foarte simplu.

Și revenind la subiectul nostru, trebuie să postezi constant câte cava pe site, dacă se poate zilnic este foarte bine. Hai să nu ziceți că sunt rău sâmbăta și duminica se poate face o excepție. Când am deschis acest blog, câteva zile am postat constant zi de zi câte un articol după care am fost în vacanța timp de 3 zile. În timpul în care am postat a fost super bine, am avut cate 2 sau 3 scanări a site-ului pe zi de către motoarele de căutare iar peste 100 de vizite zilnic, să ținem cont ca acest blog este și foarte “tânăr” nici nu mă așteptam la mai mult de atât. Multe vizite erau de pe rețelele de socializare pentru că după ce publicam articolul îl trimiteam pe facebook, g+ și twitter. În cele 3 zile în care am fost în vacanță nu am postat nimic, ca urmare motoarele de căutare nu au mai scanat site-ul și am avut doar 66 de vizite în prima zi, a doua zi au fost 19 vizite iar a treia zi doar 6. În timp ce eram în vacanță mi-a venit o idee despre ce să mai scriu și eu, iar când am ajuns acasă am postat ideea mea… ce să vezi!… surpriză mare!… 🙂 nu trecuse nici măcar 5 minute și am avut deja o scanare de la Google una de la Bing și ceia ce ma făcut să mă bucur enorm de mult era faptul că aveam deja 21 de vizite cu un timp de peste 1 minut toate.

Aoleoo… să moară Getuca lu tanti Savetuca că mereu deviez de la subiect, când ma pun să povestesc nu mă mai opresc de parcă sa stricat tastatura și am uitat despre ce m-am pornit să scriu.

Și ca să nu ajung să scriu un roman aici, o să vă mai zic înca ceva important despre cum să îți menții traficul constant pe site sau pe un blog și gata.

Trebuie să interacționezi cât mai mult cu cititori tăi, trebuie să găsești o modalitate să îi faci să comenteze ceia ce scrii tu, să discute despre ce ai scris. O bună modalitate este să îi menționezi când ai ocazia în ceia ce scrii, să le mulțumești mereu pentru ideile care le culegi de la ei iar dacă o faci în mod public incluzând un paragraf pe undeva într-un articol este și mai bine. Dacă interacționezi cu cititori tai se vor simți ascultați și dorința de a citi și comenta ceia ce scrii va fi și mai mare pentru ca o vor face din plăcere știind că sunt băgați în seama. Acuma nu zic să le faci reclama la nu știu ce… mă refer la faptul că trebuie doar să îi bagi în seamă. Chiar dacă cineva postează un comentariu care nu prea îți este pe bun plac… dacă nu depășește limita bunului simț încearcă să răspunzi mereu și cu mult calm, nu trebuie să ștergi comentariul și gata ai rezolvat problema pentru că așa pierzi din trafic în loc să câștigi.

Eu urmăresc foarte multe blog-uri și știu ce caută consumatori de bloguri să zicem așa… Încă am și eu foarte multe de învățat și am și învățat foarte multe, cel mai mult am avut de învățat și mai am încă de învățat în continuare de la criserb.com, modul său de a scrie și cum interacționează el cu cititori săi este de’a dreptul incredibil, nu lasă pe nimeni pe din afara și răspunde la toată lumea… practic încearcă să îi facă pe toți bucuroși chiar dacă uneori are comentarii de stă mâța’n coadă nu le evită și cu mare calm încearcă să îi mulțumească pe toți.

Atât despre acest subiect… și sper să vă fie de folos aceste informații. Mai multe o să vă zic cu altă ocazie că acum am povestit cam mult și de toate… Am în plan ca pe viitor să scriu mai multe subiecte pe acestă temă, nu vă speriați nu se termină aici. Cum zicea și Vandame “O să mă întorc!“, bine… el zicea în engleza dar eu sunt român… și mă mândresc cu asta.

Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.