Nimeni nu se mai joacă cu jucării

By | 10 aprilie 2014

jocuri pentru copii

De când cu tehnologia asta nouă ce a captivat atenția lumi, nimeni nu se mai joacă cu jucării ca în vremurile de odinioară. Dacă copilul are un smartphone nu îl mai interesează de nimic altceva, ceia ce este destul de grav pentru că nu se va bucura de copilărie și asta poate avea ca efect un comportament nu tocmai frumos în public. Va avea probleme în a se exprima în public când o să vină rândul să o facă, va avea probleme în modul de a se comporta cu prieteni pentru că el este obișnuit să se exprime în lumea virtuală iar cel mai grav este că va fi foarte solicitat stând cu grija anumitor activități ce le face în lumea virtuală.

Un copil atât timp cât încă este mic este foarte important să se joace și să comunice cât mai mult cu persoanele de afară ca să își dezvolte comunicarea. În timp ce se joacă își va dezvolta și o imaginație foarte bogată ceia ce îl va face să devină o persoană de succes și mai bună când va fi mai mare.

Îmi aduc aminte când eram mic, ieșeam cu prieteni afară pe stradă ne jucam fotbal și tot felul de jocuri cu mingea și nu numai cu mingea ci și cu jucării. Ce timpuri erau… Ne jucam cu chiar și pri noroi ne murdăream din cap până în picioare, mergeam prin pomiculturi și căutam fructe sau mergeam după bâte sa ne facem arcuri. Pot să zic că am avut o copilărie destul de frumoasă în comparație cu alți copii.

Copii în ziua de azi ce fac? Ei bine nu prea multe că nu îi lasă tehnologia… mai ales facebook-ul ăsta îi scoate pe toți din minți. Eu nu am avut telefon până la vârsta da 14 ani și nu cred că a fost un lucru rău, ba din contra ma ajutat să îmi petrec o copilărie minunata pentru care le mulțumesc părinților și prietenilor pentru că mi-au fost alături și m-au sprijinit când am avut nevoie.

După ce am avut primul telefon eram în culmea fericiri pentru început dar după aia mi-am dat seama că telefonul îmi răpea din timpul liber pe care îl aveam.

Vai de capul părinților ce nu ascultă de copii nu? Cam așa ceva se întâmplă în ziua de astăzi. Așa că dragi părinți de copii mici… aveți grijă de ei să se poată bucura de copilărie pentru că un copil fără copilărie este ca și cum nu ar fi trecut prin viață. Mai câte o pălmuță la fund și puțină ceartă nu strică, copilul trebuie să știe puțin și de frica de părinte sa nu facă numai ce vrea el și când vrea.

Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.