Puțini sunt cei care ajută blog-eri ce sunt la început de drum

By | 15 aprilie 2014

Promovare blog-uri noi

Din ce în ce mai puțini sunt cei care ajută blog-eri ce sunt la început de drum, este un lucru pe care nu prea îl înțeleg… ce te costă să scrii ceva despre blog-eri ce sunt la început de drum sau măcar un link pe undeva. Sunt uni care zic că pe ei nu ia ajutat nimeni și nici ei la rândul lor nu ajută pe alți așa moca. Nici nu mai țin minte de câte ori am fost refuzat ca cineva să pună un link către site la mine (nu acesta altul pe care îl aveam mai înainte), erau uni dintre ei care nici nu se deranjau să îmi mai răspundă la e-mail.

O fază tare mi să întâmplat chiar acum zilele astea… În timp ce citeam un blog (nu dau nume) de pe smartphone am vrut să văd ce altceva mai scrie și am dat clik pe meniu (era un meniu scris în .js care se deschide numai când dai clik deasupra) și nu sa deschis meniul, na bun am zis că cine știe poate nu sa încărcat bine pagina… dau refresh și iar încerc să dau clik pe meniu… tot nimic. Acum mă gândeam că poate browserul ce îl folosesc nu suportă ajax, schimb browserul și iar încerc… tot nimic… nu vrea să se deschidă și gata. În cazul asta am intrat pe G+ și i-am trimis un mesaj persoanei ce deținea blogul respectiv zicândui că nu merge meniul… cred că oricine ar fi făcut la fel. În schimb persoana respectivă nici măcar nu sa deranjat să îmi spună măcar un “Ok” nu să îmi mai mulțumească că l-am atenționat de problemă. Eh… ce să faci așa se întâmplă când uni descoperă succesul, nu te mai bagă în seamă și merg numai cu nasul pe sus. Dar le convine când le faci vizite și le comentezi articolele, și uite așa această persoană a pierdut un cititor fidel… de atunci nu am mai intrat pe acel blog.

Revenind la subiectul nostru vreu să vă zic că este de apreciat modul în care blogatu.ro ajută blog-eri ce sunt la început de drum, oare dintre toți mari blog-eri romani de ce numai el face acest lucru? Nu știu poate că mai sunt mulți alți care fac același lucru, nu știu ce să zic și nici nu îi bag pe toți în aceiași oală pentru că eu încă nu am auzit de alte persoane care fac ca el. În general mulți cer bani sau altceva la schimb pentru a te ajută cu un link.

Ceia ce îmi place la el este este și faptul că promovează chiar și alte blog-uri care sunt mai puțin cunoscute chiar dacă nu i se cere asta. Adică dacă ai un prieten care are un blog și tu îi zici de blog-ul ăla… el ca orice om intră și dacă îi place ce vede îl promovează ca să vadă și alți ce a văzut și el. Este incredibilă persoana care se ascunde în spatele acestui blog, aproape că nici nu pot să îmi dau seama cum își face timp pentru toată lumea pentru că vă dați seama că cererile sunt multe în asemenea cazuri… adică, cine nu ar vrea ca să îi promoveze cineva blog-ul așa moca.

În afară de promovare el mai face și rewiew-uri la site-uri și oferă sfaturi ce și cum să faci ca să fie bine și să descoperi bucuria succesului, să ai un design plăcut sau un conținut de calitate.

Eu zic că cine poate și are câte 5 minute în plus la dispoziție ar putea să le petreacă citind blog-uri noi și dacă le place ceia ce citesc pot încerca să le promoveze prin diferite metode pentru a se putea bucura și alți de aceste blog-uri. Crede-ți că este o idee rea? Eu nici pe departe, zic că este o idee bună pa care o să o pun și eu în practică, chiar dacă acum acest blog este cam tinerel… nu-i nimic, eu când găsesc blog-uri interesante o să scriu despre ele dacă este ceva citibil.

Apreciez persoanele ce fac astfel de gesturi și sper că într-o bună zi să fie mult mai multe persoane ca el că nu este nimic râu în asta și toate lumea va avea de câștigat, bucuria pe care o poți face unui blog-er începător este de nedescris. Iar ca persoană când cineva îți pronunță numele în diferite discuții dintre blog-eri te vei simți mândru de tine și vei avea senzația că efortul depus nu a fost în zadar.

Vorba aia “Dar din dar se face rai!” și cred că este pe cat se poate de adevărat. Din puținul care îl ai oferă și la alți pentru că vei primi înapoi mai mult decât te aștepți.

Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!

2 thoughts on “Puțini sunt cei care ajută blog-eri ce sunt la început de drum

 1. Maria

  Da am observat si noi asta ca nimeni nu mai ajuta bloggeri la inceput de drum, totul a devenit o piata concurentiala egoista si verosimila unde acapararea de informatie inseamna bani, totul devine marketing nu mai e placerea doar de a citii un articol.

  Reply
  1. Dany HintariuDany Hintariu Post author

   Asa este. Din păcate este trist dar adevărat. Dar totuși uneori mai se găsește câte un blogger care face asta din dorința de a ajuta nu doar de ochi altora.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.